email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facilitati acordate membrilor care respecta termenele legale pentru indeplinirea obligatiilor fata de Corp

facilitatiexpert contabilcontabil autorizatreducerea taxelor

        In vederea stimularii dezvoltarii profesiei de expert contabil si contabil autorizat precum si pentru intarirea disciplinei financiare in randul membrilor, Consiliul Superior al Corpului a aprobat unele facilitati acordate membrilor care respecta termenele legale in vigoare pentru obtinerea vizei de exercitare a profesiei, dupa cum urmeaza:

    Reducerea taxelor anuale pentru cursurile privind dezvoltarea profesionala continua, astfel:

De la 400 lei la 300 lei pentru experti contabili

De la 320 lei la 220 lei pentru contabili autorizati

cu conditia ca acestea sa fie platite integral pana la data de 31 martie a fiecarui an.

    Pentru membrii Corpului care platesc taxele pentru organizarea cursurilor dupa data de 31 martie, acestea raman neschimbate (400 de lei pentru experti contabili, 320 de lei pentru contabili autorizati.)

    Noile taxe pentru organizarea cursurilor se includ in cotizatiile fixe datorate de membrii Corpului persoane fizice.

    Reducerea cotizatiei variabile de la 1,2% la 1% din veniturile realizate, daca este achitata integral pana la data de 31 martie a fiecarui an pentru veniturile realizate in anul anterior si respectiv daca este achitata in avans pana la data de 31 august pentru veniturile realizate in semestrul I a anului curent.

    Pentru membrii Corpului care achita cotizatia variabila dupa data de 31 martie a fiecarui an pentru veniturile realizate in anul anterior si respectiv dupa data de 31 august pentru veniturile realizate in semestrul I a anului curent acesta ramane 1,2% din veniturile realizate.

Masuri pentru dezvoltarea profesiei

    Masuri pentru incurajarea formelor superioare de exercitare a profesiei
        Pentru stimularea operatiunilor de concentrare se stabilesc urmatoarele masuri:


    Reducerea cu 50% a cotizatiei variabile datorata pentru primul an de activitate de catre societatea de expertiza contabila sau de contabilitate infiintata prin fuziunea a doua societati de expertiza contabila sau de contabilitate si care are cel putin 10 angajati cu contracte legale potrivit legislasiei muncii.
    Pentru grupurile sau hoding-urile formate prin asocierea a doua sau mai multe societati de expertiza contabila si/sau de contabilitate si care sunt inregistrate potrivit legii:

    Reducerea cu 10% a cotizatiilor fixe si variabile datorate de societatile din grup (holding) pe toata perioada cat fac parte din grup (holding).
    Scutirea de la plata cotizatiei variabile de catre grupul (holding-ul) creat prin asocierea a doua sau mai multe societati de expertiza contabila sau de contabilitate membre ale Corpului.
        Masuri pentru stimularea exercitarii profesiei in societati de expertiza contabila sau de contabilitate :

    Scutirea de la plata cotizatiei variabile in primul an de activitate, pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate infiintate.

  •     Reducerea cu 10% a cotizatiei variabile pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate care au un numar de 3 - 6 angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii.
  •     Reducerea cu 15% a cotizatiei variabile pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate care au un numar de 7 - 10 angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii.
  •     Reducerea cu 20% a cotizatiei variabile pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate care au un numar de 11 - 20 angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii.
  •     Reducerea cu 25% a cotizatiei variabile pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate care au un numar de peste 20 angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii.
  •     Reducerea cu 50% a cotizatiei fixe datorate de expertii contabili si contabilii autorizati care au calitatea de asociati, actionari si/sau angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii, in cadrul societatilor de expertiza contabila/contabilitate, membre ale Corpului, si care nu desfasoara activitati individuale (pe cont propriu).

Nota : primul an de activitate - se intelege anul in care are loc inregistrarea la Registrul Comertului , daca aceasta a avut loc in perioada 1 ianuarie - 30 iunie;

- anul urmator inregistrarii daca aceasta a avut loc dupa 1 iulie a anului de inregistrare.

Grupul sau Holding-ul de societati membre C.E.C.C.A.R. au semnificatia stabilita prin legislatia in vigoare, cu precizarea ca din Grup pot face parte si societati ale altor profesii (avocati, IT, UNEVAR si UNPIR) si trebuie inregistrat in evidentele Corpului.

Angajatii cu contracte potrivit legislatiei muncii - se inteleg  contracte cu durata normala de lucru.

    Masuri pentru stimularea tinerilor profesionisti contabili

Tinerii profesionisti contabili membri C.E.C.C.A.R. beneficiaza in primii doi ani de la data inregistrarii in Tabloul Corpului de urmatoarele facilitati :

    Scutirea de la plata taxelor pentru cursurile organizate in cadrul Programului national de dezvoltare profesionala continua.
    Scutirea de la plata cotizatiei variabile.

Facilitati acordate membrilor filialei care sufera de boli cronice

 

          Cotizatia fixa se stabileste la valoarea de 150 de lei pe an; cotizatia variabila se va determina, datora si achita, numai daca veniturile anuale realizate depasesc suma de 9.000 lei, iar tarifele privind orele de pregatire profesionala se reduc cu 50%.

            In situatia in care membrul filialei solicitant isi desfasoara activitatea exclusiv printr-o societate membra a Corpului, si nu realizeaza venituri in nume propriu, va fi scutit de plata cotizatiei fixe aferenta personei fizice.

            Aceste facilitati se acorda pe perioade de pana la un an, in baza unei solicitari scrise, insotita de actul medical care sa ateste starea de sanatate a solicitantului, ce va fi supusa aprobarii Consiliului Filialei Bihor.

 
Sursa: CECCAR Bihor

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
facilitatiexpert contabilcontabil autorizatreducerea taxelor


Data aparitiei: 27 Noiembrie 2015

Votati articolul "Facilitati acordate membrilor care respecta termenele legale pentru indeplinirea obligatiilor fata de Corp":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X