email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OANAF 3250/2015 privind aprobarea formularelor pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa

ordinul 3250/2015formularedeclarare impozitestabilire autoimpunereretinere la sursa

Regasiti mai jos Ordinul ANAF nr. 3250/2015 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Ordinul ANAF nr. 3250/2015 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa

Ordinul ANAF nr. 3250/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 905 din 7 decembrie 2015.

Avand in vedere prevederile art. 81 si ale art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile art. 1161 si cele referitoare la obligatiile declarative prevazute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. I. - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 887 din 27 decembrie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Anexa nr. 2 "Declaratie privind impozitul pe profit", cod 14.13.01.04, se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

2. Anexa nr. 7 "Instructiuni de completare a formularului 101 «Declaratie privind impozitul pe profit», cod 14.13.01.04", se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

a) La capitolul I "Depunerea declaratiei", la punctul 1, dupa primul paragraf se introduc patru noi paragrafe, cu urmatorul cuprins: "Declaratia se depune si de persoanele juridice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European care opteaza pentru regularizarea impozitului platit in Romania, potrivit art. 1161 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. in aceasta situatie, se bifeaza rubrica «Optiune privind regularizarea impozitului, potrivit art. 1161 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal» si se completeaza statul de rezidenta, in rubrica prevazuta in acest scop. Declaratia se depune pe perioada termenului de prescriptie si va fi insotita de certificatul/certificatele de rezidenta fiscala in care se mentioneaza faptul ca persoana juridica a avut rezidenta fiscala intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European in anul obtinerii venitului si in anul exercitarii optiunii privind regularizarea impozitului in Romania. in vederea identificarii platilor anticipate pentru perioada 1 iunie-31 decembrie 2015 se vor prezenta documente justificative care sa dovedeasca efectuarea retinerii la sursa a impozitului (de exemplu: contracte, facturi, ordine de plata, dispozitii de plata valutare externe etc.)."

b) La capitolul II "Completarea declaratiei", la punctul 1 "Perioada de raportare", dupa ultimul paragraf se introduce un nou paragraf, cu urmatorul cuprins: "La rubrica «Anul», persoanele care intra sub incidenta prevederilor art. 1161 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, completeaza anul in care au fost realizate veniturile pentru care se solicita regularizarea impozitului retinut."

c) La capitolul II "Completarea declaratiei", la punctul 3 sectiunea B «Date privind impozitul pe profit», textul de la randul 50 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Randul 50 - se inscriu, pentru anul de raportare, dupa caz, sumele reprezentand impozit pe profit sau plati anticipate in contul impozitului pe profit, declarate trimestrial prin formularul 100. In cazul persoanelor juridice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European care opteaza pentru regularizarea impozitului platit in Romania, potrivit legii, se inscrie impozitul retinut la sursa de catre platitorul de venit, care constituie plata anticipata in contul impozitului pe profit."

Art. II. - Prevederile art. I pct. 2 se aplica pentru veniturile realizate incepand cu data de 1 iunie 2015.

Art. III. - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si, dupa caz, directiile de specialitate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. IV. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu-stefan Diaconu

Bucuresti, 25 noiembrie 2015.
Nr. 3250.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ordinul 3250/2015formularedeclarare impozitestabilire autoimpunereretinere la sursa


Data aparitiei: 09 Decembrie 2015

Votati articolul "OANAF 3250/2015 privind aprobarea formularelor pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X