email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se extinde perioada de valabilitate a autorizatiilor de antrepozit fiscal

antrepozit fiscalautorizatiivalabilitatecomunicat1 ianuarie 2016

Perioada de valabilitate a autorizatiilor de antrepozit fiscal se modifica de la 3 la 5 ani, incepand cu data de 1 ianuarie 2016.

Va reamintim ca incepand de anul viitor se vor aplica modificari si in ce priveste perioada de valabilitate pentru autorizatiile de antrepozit fiscal.

Prin urmare, autorizatiile de antrepozit fiscal care in acest moment au o valabilitate de 3 ani vor suferi modificari in urma carora perioada de valabilitate se va extinde.

In concret, asa cum anunta printr-un comunicat oficial autoritatile fiscale de drept, perioada de valabilitate a autorizatiilor de antrepozit fiscal se modifica de la 3 la 5 ani, incepând cu data de 1 ianuarie 2016.

Conform comunicatului emis, aceasta noua modificare este facuta in vederea aplicarii unitare a prevederilor art. 365 alin. (2) lit. f) din Legea nr.227/2015.

In prezent, potrivit art. 20624 alin. (2) lit. g) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, perioada de valabilitate a autorizatiilor de antrepozit fiscal este de 3 ani.

Totodata, potrivit prevederilor articolului mentionat mai sus, perioada de valabilitate a autorizatiilor de antrepozit fiscal emise anterior datei de intrare in vigoare a noului Cod fiscal si care sunt valide la data de 1 ianuarie 2016, se prelungeste de drept, pâna la 5 ani, fara nicio solicitare din partea antrepozitarului autorizat si fara a fi necesara depunerea unei documentatii de reautorizare.

In ceea ce priveste autorizatiile de antrepozit fiscal emise anterior datei de intrare in vigoare a noului Cod fiscal si care expira la data de 31 decembrie 2015, precizam ca acestea nu intra sub incidenta prevederilor referitoare la prelungirea de drept a perioadei de valabilitate. In acest caz sunt aplicabile prevederile art.20624 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.



 

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
antrepozit fiscalautorizatiivalabilitatecomunicat1 ianuarie 2016


Data aparitiei: 09 Decembrie 2015

Votati articolul "Se extinde perioada de valabilitate a autorizatiilor de antrepozit fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X