email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sinteza Contabilul.ro: Codul fiscal, taxe 2016, inspectorii fiscali si cadourile de sarbatori

sintezacodul fiscaltaxe 2016sfatul specialistuluicase de marcattermene

Revenim cu o noua editie a sintezei de stiri Contabilul.ro, amintind prin cele ce urmeaza unele dintre cele mai importante noutati legislative sau sfaturi ale specialistilor cu privire la contextul actual:


O noua modificare in Codul fiscal si trei taxe care se vor plati si in 2016

Se prelungesc trei tipuri de taxe, prelungindu-se totodata obligatia de plata cu inca un an, inclusiv in 2016, fiind obligatorii in continuare urmatoarele:


- masurile speciale de impozitare a activitatilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural adoptate prin OG nr. 5/2013 se aplica pana la data de 31 decembrie 2016, inclusiv.

- impozitul pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale, reglementat de OG nr. 6/2013, se aplica pana la data de 31 decembrie 2016, inclusiv.

- impozitul asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale, reglementat de OG nr. 7/2013, se aplica pentru veniturile suplimentare obtinute pana la data de 31 decembrie 2016, inclusiv.

Mai multe detalii aici.

 

Cateva metode prin care te poti proteja de inspectorii fiscali. Sfatul specialistului

In opinia majoritatii, cea mai sigura solutie de protectie in fata inspectorilor fiscali este sa nu ii intalnesti. O astfel de sansa este data printre altele de o conduita ireprosabila in ceea ce priveste indeplinirea obligatiilor declarative si de plata si de evitarea cererilor de restituire ori de rambursare a soldului negativ de TVA dar nu ofera nicio garantie. Aceasta strategie se mentine si in contextul noului Cod de procedura fiscala si este dublata de un intreg arsenal de mijloace de asigurare a celor mai bune decizii in aplicarea legislatiei fiscale.

Dificultatile de identificare a solutiilor corecte de aplicare a legislatiei in general si a celei fiscale in special sunt resimtite din plin de catre contribuabili generand nesiguranta si riscuri. Procedurile aflate acum la dispozitie nu asigura decat in mica masura stabilitate, fiind totodata costisitoare si greoaie.

Cititi continuarea aici.

 

Sfatul saptamanii: Procedati adecvat cu acordarea cadourilor de sarbatori acordate copiilor minori ai salariatilor

Cu cativa ani in urma am primit intrebarea daca sunt impozabile cu impozitul pe venit cadourile in bunuri acordate copiilor minori ai salariatilor cand acestea nu depasesc suma de 150 lei si sunt acordate in perioada Craciunului.

In mod evident, raspunsul meu invariabil a fost ca sunt neimpozabile, nu se datoreaza la nivelul persoanei fizice impozit pe profit si data nu se depaseste valoarea de 150 lei nu se datoreaza nici asigurari sociale.

Cititi aici continuarea.

 

De cand se vor folosi noile case de marcat? Termenele pentru introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic au fost prorogate

Prin OUG 91/2014 s-au introdus prevederi cu privire la obligativitatea utilizarii de aparate de marcat cu jurnal electronic de catre operatorii economici si eliminarea aparatelor de marcat cu rola jurnal. Aceasta masura legislativa urmareste ca intr-o perioada de tranzitie sa alinieze sistemul de aparate de marcat fiscale utilizate in Romania cu cele folosite de celelalte tari europene, Romania fiind singura tara europeana in care se mai utilizeaza aparate de generatie veche, cu role martor de hartie. Introducerea noilor case de marcat urmeaza a se efectua in cadrul unei perioade de tranzitie.

Termenele limita pentru utilizarea exclusiva a noilor case de marcat au fost stabilite initial prin OUG 91/2014 si modificate ulterior prin OG nr. 17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si completarea unor acte normative.

Continuarea aici.


 

 

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sintezacodul fiscaltaxe 2016sfatul specialistuluicase de marcattermene


Data aparitiei: 18 Decembrie 2015

Votati articolul "Sinteza Contabilul.ro: Codul fiscal, taxe 2016, inspectorii fiscali si cadourile de sarbatori":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X