email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza de risc se amana pentru a treia oara! Patronatele cer abrogarea

analiza de riscamanataiulie 2017analiza de risc obligatoriesecuritate fizica

Inceputul de 2016 ar fi urmat sa vina cu obligatia firmelor de a intocmi pe cheltuiala proprie analiza de risc, in baza legii 31/1990. Nu mai putin de 1,5 milioane de societati ar fi trebuit sa respecte aceasta obligatie pana la 1 ianuarie 2016, urmand ca prevederile sa se mentina obligatorii si dupa aceasta data.

Guvernul a amanat insa recent termenul pana la care firmele trebuie sa efectueze analize de risc privind securitatea fizica. Astfel, noul termen stabilit de Guvern este reprezentat de luna iulie 2017, iar motivul care a stat la baza acestei amanari consta in faptul ca firmele nu sunt pregatite, la acest moment, pentru realizarea analizei de risc.

Analiza de risc la securitate fizica  presupune identificarea vulnerabilitatilor si riscurilor existe in incinta societatii cu privire la posibilitatea producerii unor incidente de securitate fizica. 

Analiza de risc se revizuieste cel putin o data la 3 ani, in cel mult 60 de zile de la producerea unui incident de securitate in firma sau in cel mult 30 de zile de la modificarea caracteristicilor arhitecturale, functionale sau a obiectului de activitate al unitatii, potrivit reglementarilor in vigoare.

CAT COSTA EVALUAREA?

Aceasta analiza care trebuie efectuata de experti autorizati sau structure de specialitate implica pentru firme costuri semnificative. Deoarece nu exista un tarif fix, preturile finale pentru analiza de risc sunt stabilite de evaluator. In general, aceste tarife sunt stabilite in functie de valoarea activelor unei societati.

Astfel, daca ne gandim la un magazine mic, putem vorbi de un tarif de circa 500 lei, insa pentru  societatile mici si mijlocii sumele pot fi stabilite intre 1.000 lei si 10.000 lei pentru aceasta evaluare de risc.
 

CE AMENZI RISCAM?



Amenda pentru neindeplinirea analizei de risc e cuprinsa intre 5.000 de lei si 10.000 de lei.


CINE POATE EFECTUA EVALUAREA?

Aceasta inspectie sau evaluare, denumita si analiza de risc privind securitatea fizica, se poate face numai de catre evaluatori de risc autorizati in acest scop. Acesti evaluatori trebuie sa fie inregistrati in RNERSF (Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizica).

CUM FUNCTIONEAZA PROCEDURA?

Prin efectuarea analizei de risc, se stabilesc masurile care corespund sau nu unor grile de securitate fizica prestabilite si impuse prin lege. Dupa finalizarea acestei evaluari, firma primeste un raport care contine masurile recomandate si, totodata, impuse de evaluator, in conformitate cu legea.

ATENTIE! Dupa primirea raportului, in functie de masurile de securitate care nu corespund si recomandarile facute de evaluator, firmele au la dispozitie 60 de zile pentru a se incadra in grilele de masuri!

Guvernul a amanat termenul-limita de la care analiza de risc devenea obligatorie, inclusiv din cauza faptului ca la acest moment nu exista suficient de multi specialisti in acest domeniu. 

Astfel, va reamintim ca termenul limita pentru realizarea analizei de risc la securitate fizica a fost amanat pana in luna iulie 2017. Unele voci din zona patronatelor considera insa ca obligatia de mai sus ar trebui abrogata si ca nu poate fi efectuata pentru toate firmele.

 


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
analiza de riscamanataiulie 2017analiza de risc obligatoriesecuritate fizica


Data aparitiei: 29 Decembrie 2015

Votati articolul "Analiza de risc se amana pentru a treia oara! Patronatele cer abrogarea":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X