email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce formulare depunem pana la 29 februarie? Informatii complete

declaratii 29 februarieformular 205tva la incasareformular 097

Va reamintim ca pana luni, 29 februarie 2016, trebuie depuse la unitatile fiscale, dupa caz, urmatoarele:

- Depunerea notificarii pentru incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare Formular 097. Se depune de catre persoanele impozabile care depasesc plafonul de 2.250.000 lei; Persoanele impozabile care renunta la aplicarea sistemului TVA la incasare. Reglementare: OPANAF 3884/2013

- Depunerea declaratiei informative privind impozitul retinut si platit pentru veniturile cu regim de retinere la sursa/venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti pentru anul precedent. Se depune de catre platitorii veniturilor care au obligatia sa retina la sursa impozitul pe venitul nerezidentilor Reglementare:Legea 227/2015 art.231 alin.(1)

- Depunerea declaratiei anuale privind impozitul pe reprezentante. Se depune de catre persoanele juridice din strainatate care au deschis o reprezentanta in Romania. Reglementare: Legea 227/2015 art.237 alin.(2) OMFP 460/2004

- Declaratia informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit pentru anul precedent Formular 205. Se depune de catre platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa, conform titlului IV din Legea nr.227/2015 precum si intermediari, societati de administrare a investitiilor, in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii, sau alti platitori de venit, dupa caz, pentru castiguri/pierderi realizate de persoanele fizice, aferente tranzactiilor cu titluri de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise.

Reglementare: Legea 227/2015 art. 132 alin. (2) OPANAF 3883/2013.

- Declaratia informativa privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate pentru platile facute in anul precedent Formular 400. Se depune de catre platitorii de venituri din economii obtinute din Romania de persoanele fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate. Reglementare:Legea 227/2015. art.231 OMEF 564/2007 - Declaratia informativa privind veniturile de natura salariala sau asimilate salariilor, inclusiv remuneratiile administratorilor si ale altor persoane asimilate acestora, rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene, realizate in Romania pentru anul precedent Formularul 402. Se depune de catre platitorii veniturilor de natura salariala sau asimilate salariilor/remuneratiilor administratorilor si ale altor persoane asimilate acestora, denumiti in continuare entitati raportoare, care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile din astfel de remuneratii. Reglementare: OPANAF 2727/2015.

- Declaratia informativa privind produsele de asigurari de viata contractate de rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei pentru anul precedent Formularul 403 Se depune de catre asiguratorii, definiti conform Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare. Reglementare:OPANAF 2727/2015.

 

Sursa: ANAF Salaj


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratii 29 februarieformular 205tva la incasareformular 097


Data aparitiei: 25 Februarie 2016

Votati articolul "Ce formulare depunem pana la 29 februarie? Informatii complete":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X