email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode de organizarea gestiunii pentru un restaurant. Care va fi monografia contabila?

gestiuneimpozit pe profitrestauranteinregistrari contabilecontabilitatea de gestiune

Prin cele ce urmeaza, analizam cazul unei societati comerciale care desfasoara activitatea de restaurant, (platitoare de impozit pe profit si TVA) pentru a stabili daca poate conduce evidenta contabila atat la gestiune bar, cat si la gestiunile bucatariei in baza retetarului prin descarcare cantitativ valorica (in baza rapoartelor de productie zilnice si a consumurilor).

De asemenea, vom vedea daca e obligatoriu ca pentru gestiune bar sa se tina evidenta global valorica cu descarcarea prin "K, precum si care este monografia contabila.


Nicio societate, indiferent de profilul sau de activitate, nu este obligata sa aleaga una sau alta dintre metode. Politicile contabile sunt stabilite de firma si odata aprobate de conducere devin obligatorii pentru societate.

OMFP nr. 1.802/2014 prevede:

"289. ‐ Contabilitatea stocurilor se tine cantitativ si valoric sau numai valoric prin folosirea
inventarului permanent sau a inventarului intermitent."
Singura restrictie este cea de la punctul 291, alin. (5) referitoare la folosirea metodei inventarului intermitent:
"(5) Inventarul intermitent nu se utilizeaza in comertul cu amanuntul in situatia in care se aplica
metoda global‐valorica."
Deci la gestiunea bar nu sunteti obligati sa folositi metoda global valorica, puteti folosi aceeasi metoda ca la gestiunea bucatarie.


Schematic, monografia este:
-    Cumpararea de marfuri pentru gestiunea bar:
   %   =    401
371                     cost de achizitie de pe factura
4426

-    Vanzarea marfurilo:
4111 =      %
                707           pret de vanzare
               4427

-    Descarcarea din gestiune a marfurilor vandute :
607 = 371      costul de achizitie al marfurilor vandute.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Anca Ivanov - Expert contabil

 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
gestiuneimpozit pe profitrestauranteinregistrari contabilecontabilitatea de gestiune


Data aparitiei: 18 Martie 2016

Votati articolul "Metode de organizarea gestiunii pentru un restaurant. Care va fi monografia contabila?":
Rating:

Nota: 4.95 din 5 din 10 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X