email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In caz de control fiscal, iata noul proces-verbal de constatare si sanctionare intocmit de inspectori

inspectie fiscalainspectori fiscaliproces-verbalproiect anaf

ANAF a publicat recent un proiect de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea formularului tipizat "Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor" utilizat de personalul cu atributii de inspectie fiscala, imputernicit de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Iata noul model - formular tipizat Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor - pe care il vor folosi inspectorii fiscali! 

Va reamintim ca noile modificari fac parte dintr-un proiect care urmeaza sa fie aprobat.

Potrivit Titlului VI "Control fiscal", Capitolul I "Inspectia fiscala" din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, in scopul efectuarii inspectiei fiscale, organul de inspectie fiscala procedeaza la: sanctionarea potrivit legii a faptelor reprezentand incalcari ale legislatiei fiscale si contabile constatate.

Prin OpANAF 3743 din 9 decembrie 2014 a fost aprobat formularul tipizat "Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor" utilizat de personalul cu atributii de inspectie fiscala, imputernicit de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, cod 14.13.22.99.

Modificarea propusa de prezentul ordin este necesara avand in vedere ca la data intrarii in vigoare a Legii 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a abrogat Ordonanta Guvernului 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, impunandu-se astfel si actualizarea ANexei nr. 1 din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3743 din 9 decembrie 2014 pentru aprobarea formularului tipizat "Proces-vernal de constatare si sanctionare a contraventiilor" utilizat de personalul cu atributii de inspectie fiscala, imputernicit de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

De asemenea, prin Ordonanta Guvernului nr. 5 din 28 ianuarie 2015 pentru modificarea unor termene prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, uoblicata in: Monitorul Oficial nr. 78 din 29 ianuarie 2015, s-a modificat termenul de comunicare a procesului-verbal astfel: "comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii acesteia", modificare care a fost preluata si in formularul tipizat "Prcoes-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor" aprobat prin prezentul ordin. Totodata, s-au transpus mai clar prevederile art. 16 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare referitoare la achitarea in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate.

In vederea asigurarii continuitatii in activitatea de sanctionare a faptelor reprezentand incalcari ale legislatiei fiscale si contabile, s-a prevazut posibilitatea utlizarii formularelor tipizate, emise in baza Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala 3743/2014 pentru aprobarea formularului tipizat "Proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor" utilizat de personalul cu atributii de inspectie fiscala, imputernicit de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pana la epuizarea stocului existent, dar nu mai tarziu de data de 30 de septembrie 2016, similar prevederilor anterioare.


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectie fiscalainspectori fiscaliproces-verbalproiect anaf


Data aparitiei: 23 Martie 2016

Votati articolul "In caz de control fiscal, iata noul proces-verbal de constatare si sanctionare intocmit de inspectori":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X