email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formularul 088 va fi gata in cateva saptamani

formularul 088tvaanca dragughiduripfacontribuabili cod fiscal


Noi amanari se anunta pentru o forma finala si modificata pentru formularul 088. Anuntul a fost facut recent de ministrul Finantelor, Anca Dragu, intr-un interviu in care a vorbit in detaliu despre unele reglementari care tin de economie si fiscalitate. 

In ce priveste alte eventuale modificari referitoare la taxe si impozite, intrebata de reporterul HotNews.ro daca ar trebui sa ne asteptam si la alte schimbari in acest an, Anca Dragu a declarat:

“Buna ziua. Abrupt, avem in vedere clarificarea taxelor si impozitelor pe care contribuabilii trebuie sa le plateasca in cursul acestui an, avem in vedere elaborarea si publicarea, in scurt timp, a unor ghiduri care sa prezinte, pe categorii de contribuabili, persoane fizice, PFA, PFI, persoane juridice si pe categorii de tipuri de venit ce are fiecare de platit, la ce data, cum poate sa o faca astfel incat sa nu incalce regula. Deci, cred ca foarte important in acest moment este sa facem ca acest Cod fiscal sa fie functional si oamenii sa se descurce foarte bine prin el. Sunt, cum am spus mereu, sunt legi foarte ample, codul si normele si avem nevoie de ceva timp cu totii pentru a le digera si implementa”.

In ce priveste reconcilierea relatiei dintre ANAF si agentii economici, Anca Dragu a precizat, pentru aceeasi sursa, urmatoarele:

“Intr-adevar, avem si noi o multime de scrisori, de e-mail-uri care vin zilnic la minister pe aceasta tema. Avem in vedere aceasta atentie sporita pe care s-o acordam contribuabilului, cum va spuneam, pentru a veni in sprijinul contribuabilului elaboram ghiduri pentru implementarea noului cod fiscal astfel incat sa-l ajutam pe contribuabil sa-si plateasca darile la timp si in mod corect, astfel incat sa nu avem masuri coercitive, sa prevenim aceasta eroare involuntara si sa crestem conformarea voluntara”.
Intrebata de reporter ce urmeaza sa se intample cu formularul 088 pe care il critica aspru mediul de afaceri si in contextual in care noul sef al Fiscului promitea deja simplificarea formularului, Anca Dragu a precizat:

“Da, e adevarat. Lucram cu totii, alaturi de mediul de afaceri, la simplificarea acestui formular. Un formular similar exista in foarte multe tari europene, este normal sa te asiguri ca frauda pe TVA se reduce, dar, in acelasi timp, suntem constienti de faptul ca nu trebuie sa chinuim bunii contribuabili. Deci intr-un orizont de timp destul de scurt vom veni cu un formular simplificat”.



Ministrul de Finante a adaugat ca formularul 088 va fi gata in cateva saptamani, amintind ca este parte din programul derulat de Comisia de Taiat Hartii care isi propune sa reduca birocratia.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 088tvaanca dragughiduripfacontribuabili cod fiscal


Data aparitiei: 23 Martie 2016

Votati articolul "Formularul 088 va fi gata in cateva saptamani":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X