Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termenul pentru impozitul pe cladiri s-a amanat pentru 31 mai 2016

Guvernul a decis sa amane termenul pana la care proprietarii persoane fizice si firmele care detin cladiri trebuiau sa depuna declaratiile la directiile de taxe locale. Noul termen pentru impozitul pe cladiri a fost prelungit cu doua luni, pana la 31 mai 2016.

De asemenea, se extinde pana la 30 iunie data pana la care se aplica o reducere de 10% la plata integrala a impozitului pe locuinta, terenuri si masini.

Un alt termen care a fost prelungit cu doua luni, pana la 31 mai, este si cel pentru declaratiile privind masinile radiate din circulatie. 

Proprietarii persoane fizice si firmele doreau o amanare a acestui termen pentru impozitul pe cladiri in conditiile in care normele care aduc clarificari au fost publicate abia la 21 martie. In plus, directiile de taxe erau deja extrem de aglomerate in aceasta perioada, fiind suprasolicitate de catre cei care doreau sa se incadreze in termen.

Retineti ca cel de-al doilea termen de plata pentru impozitul pe locuinta, terenuri si mijloace de transport este 30 septembrie 2016, termen pana la care nu se mai aplica si reducerea de 10%.

In ce priveste unele dintre clarificarile publicate recent, retinem ca firmele de apartament pot plati, cu anumite conditii, un impozit ca pentru locuinta, fara a fi majorat. Acest lucru se aplica in cazul cladirilor cu destinatie mixta (sediu social si locuinta) si unde suprafetele folosite in scop rezidential si scop nerezidential nu pot fi delimitate.

Referitor la impozitul pe cladiri, este clarificata "ultima valoare impozabila inregistrata in evidentele fiscale", in sensul ca nu mai este necesara depunerea rapoartelor de evaluare in cazul rapoartelor de reevaluare intocmite in intervalul 2013-2014 si inregistrate in situatiile financiare in aceeasi perioada, precum si in cazul persoanelor juridice pentru cladirile dobandite prin construire in ultimii trei ani ai anului de referinta, valoarea cladirii fiind cea prevazuta in procesul‐verbal de receptie finala".

De asemenea, acele persoane fizice care au in proprietate imobile cu destinatie mixta si care declara pe propria raspundere ca nicio cheltuiala cu utilitatile nu este inregistrata in sarcina persoanei care desfasoara activitatea economica vor plati impozit conform detinerii unei proprietati utilizata in scop rezidential.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 23 Martie 2016

Votati articolul "Termenul pentru impozitul pe cladiri s-a amanat pentru 31 mai 2016":
Rating:

Nota: 3.66 din 5 din 62 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X