email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

29 aprilie 2016 e termenul limita pentru corectarea situatiilor financiare anuale si raportarilor contabile anuale depuse de persoanele juridice fara scop patrimonial

29 aprilie 2016termen limitacorectarea situatiilor financiareraportari contabilefara scop patrimonial

Va reamintim ca 29 aprilie 2016 e termenul limita pentru corectarea situatiilor financiare anuale si raportarilor contabile anuale depuse de  operatorii economici si persoanele juridice fara scop patrimonial pentru anul 2014.

Pentru a se asigura informatiile necesare determinarii corecte a bazei de date privind indicatorii economico-financiari ai Romaniei, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati informeaza contribuabilii cu privire la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 274 din 12 aprilie 2016, a Ordinului Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 450/2016 pentru aprobarea Procedurii de corectare a erorilor cuprinse in situatiile financiare anuale si raportarile contabile anuale depuse de operatorii economici si persoanele juridice fara scop patrimonial.

Termenele limita pentru corectarea situatiilor financiare anuale si raportarilor contabile anuale depuse de operatorii economici si persoanele juridice fara scop patrimonial sunt urmatoarele:

# Pentru corectarea raportarilor aferente exercitiului financiar al anului 2014, termenul de depunere a acestor raportari este cel tarziu pana la data de 29 aprilie 2016.

# Incepand cu exercitiul financiar 2015 corectarea raportarilor anuale se poate face pana la finele anului urmator celui la care se refera raportarea.

# Procedura se aplica atat in cazul operatorilor economici cat si in cazul persoanele juridice fara scop patrimonial prin depunerea numai la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice unui alt set de situatii financiare anuale, respectiv raportari contabile anuale, pentru aceeasi perioada de raportare cu cea corespunzatoare depunerii initiale in format electronic, editate cu ajutorul programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, astfel se genereaza un fisier de tip PDF, avand atasat un fisier xml, care contine datele de identificare a entitatii, precum si un fisier cu extensia zip., semnate potrivit legii.

# Entitatile care aplica Reglementarile contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile societatilor comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, aprobate prin Ordinul viceprimministrului, ministrul finantelor publice, nr. 1.286/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, corecteaza erorile contabile conform prevederilor pct. 134 din reglementarile respective in cazul corectarii acestora nu poate fi depus un alt set de situatii financiare anuale/raportari contabile anuale corectate.

Lista erorilor ce pot fi corectate prin depunerea unui nou set de documente
- denumirii entitatii raportoare;
- activitatii CAEN (denumire clasa CAEN si/sau cod CAEN);
- formei de proprietate;
-numarului de salariati si/sau a altor indicatori raportati prin formularul "Date informative".


- transmiterea electronica de situatii financiare anuale/raportari contabile anuale in loc de declaratie de inactivitate, precum si transmiterea electronica a declaratiei de inactivitate in loc de situatii financiare anuale/raportari contabile anuale;
- transmiterea electronica de situatii financiare anuale/raportari contabile anuale folosind un format de raportare cuprins in programul de asistenta, diferit de cel corespunzator tipului de entitate sau netransmiterea electronica a tuturor documentelor prevazute de lege (raportul administratorilor, declaratia pe propria raspundere, raportul auditorului statutar etc.).

Operatorii economici si persoanele juridice fara scop patrimonial poarta intreaga raspundere pentru situatiile financiare anuale/raportarile contabile anuale redepuse.
 
Corectarea de catre operatorii economici si persoanele juridice fara scop patrimonial a erorilor constatate nu exonereaza entitatile respective de sanctiunile contraventionale prevazute de legea contabilitatii.


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
29 aprilie 2016termen limitacorectarea situatiilor financiareraportari contabilefara scop patrimonial


Data aparitiei: 19 Aprilie 2016
Ultima actualizare: 26 Aprilie 2016

Votati articolul "29 aprilie 2016 e termenul limita pentru corectarea situatiilor financiare anuale si raportarilor contabile anuale depuse de persoanele juridice fara scop patrimonial":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X