email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O sinteza a lunii aprilie: Gestiunea clientilor, erorile din situatiile financiare, nerespectarea principiului valorii de piata si bunuri achitate in favoarea asociatului

gestiunea clientilorcorectarea erorilorvaloarea de piatabunuri achitatemonografia contabila

Reluam, chiar daca nu suntem inca la finalul lunii aprilie, mai multe stiri din domeniul contabil, cu importanta pentru profesionisti si contribuabili. Ne dorim sa readucem in atentia dumneavoastra unele dintre cele mai utile informatii si noutati care va pot fi de folos in activitatea profesionala din fiecare zi.

Recent am publicat "Sfatul expertului Robert Gearba" referitor la gestiunea clientilor si reamintim astfel inceputul acestei analize:

"Clientii reprezinta totalitatea creantelor comerciale pe care firma dvs. le are de incasat, rezultate din livrarea de bunuri si/sau prestarea de servicii, si care au anumita scadenta de incasare. Volumul creditelor comerciale este foarte mare, depasind chiar pe cel al creditelor bancare.

In functie de scadenta, clientii pot fi:
- cu incasare imediata (in numerar sau dupa un anumit numar normal de zile de decontare a facturii, de 3-5 zile);
- cu incasare la termen, dupa o anumita perioada de timp (15, 30, 60 de zile etc).", iar continuarea poate fi citita AICI.

 

Economistul Irina Dumitrescu ne-a descris, in detaliu, consecintele efectuarii de tranzactii cu persoane afiliate fara respectarea principiului valorii de piata:


"Intre persoane afiliate, pretul la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii reprezinta pret de transfer. Tranzactiile intre persoane afiliate se realizeaza conform principiului valorii de piata.", iar ARTICOLUL CUPRINZATOR poate fi consultat integral AICI.

Un studiu de caz a atras atentia cititorilor nostri luna aceasta: Bunuri achitate de societate in favoarea asociatului. Cum intocmim monografia contabila?

"In cazul urmator, avem o situatie in care patronul firmei a achizitionat un produs electrocasnic in valoare de 1.900 lei plus TVA si un alt produs din aceeasi categorie in valoare de 500 lei plus TVA. Intrucat este vorba despre cheltuieli nedeductibile atat la impozitul pe profit, cat si la TVA, vom vedea cums e inregistreaza, cu mentiunea ca exista o factura fiscala acceptata."

Studiul de caz si solutia oferita de Dana Hristu, consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar, pot fi consultate AICI.

 

De asemenea, am reamintit pe site-ul nostru informatiile oficiale transmise de ANAF luna aceasta:

Cum se pot corecta erorile din situatiile financiare anuale?


"Va informam ca ANAF a publicat recent un comunicat prin care informeaza persoanele interesate cu privire la publicarea modului in care se pot corecta erorile din situatiile financiare anuale.

Astfel, in Monitorul oficial de marti au fost publicate mai multe acte normative din domeniul financiar-contabil, printre care si procedura de corectare a erorilor din situatiile financiare anuale. De exemplu, la determinarea categoriei in care se regaseste o entitate raportoare conform reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, adoptate prin OMFP 1802/2014, se analizeaza indicatorii aferenti acestei entitati pentru doi ani consecutivi, cutuma de altfel aplicabila in ultimele decenii.", iar continuarea poate fi citita AICI.

 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
gestiunea clientilorcorectarea erorilorvaloarea de piatabunuri achitatemonografia contabila


Data aparitiei: 20 Aprilie 2016

Votati articolul "O sinteza a lunii aprilie: Gestiunea clientilor, erorile din situatiile financiare, nerespectarea principiului valorii de piata si bunuri achitate in favoarea asociatului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X