email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se obtine certificatul de atestare a impozitului platit in Romania de nerezidenti. Analiza zilei

certificat atestare impozitneredizentipersoane juridice straineatestarea impozitului

Certificatul de atestare a impozitului platit in Romania se elibereaza de catre organul fiscal competent la solicitarea nerezidentilor.
   
Pentru obtinerea certificatului persoanele juridice straine depun formularul "Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane juridice straine", iar persoanele fizice depun "Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane fizice nerezidente". Modelul acestor formulare este reglementat prin OMFP 583/2016.

In cazul persoanelor fizice, cererea se completeaza de catre persoana fizica nerezidenta, personal sau prin reprezentant/imputernicit, caz in care se anexeaza si actul de imputernicire in original ori in copie legalizata, sau de catre platitorul de venit, in numele persoanei fizice nerezidente.

Cererea se depune la organul fiscal in a carui evidenta contribuabilul este inregistrat sau la organul fiscal unde este inregistrat platitorul de venit in cazul impozitelor retinute prin stopaj la sursa, respectiv la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla situat sediul permanent, dupa caz.

La cerere se anexeaza copii ale documentelor prin care se face dovada realizarii venitului si a platii impozitului datorat de persoana fizica nerezidenta, solicitate de organele fiscale (de exemplu: facturi, contracte, dispozitii de plata valutare externe, ordine de plata a impozitelor, state de plata si alte documente care pot fi utile organului fiscal pentru atestarea impozitului platit in Romania de persoanele fizice nerezidente), iar in situatia in care s-au aplicat prevederile conventiei de evitare a dublei impuneri se va anexa si copia legalizata a certificatului de rezidenta fiscala al persoanei fizice straine, insotita de o traducere autorizata in limba romana.

Cererea pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane fizice nerezidente, insotita de atasament, se transmite organului fiscal electronic, prin posta sau se depun la registratura organului fiscal.

In cazul persoanelor juridice, cererea poate fi intocmita si depusa la organul fiscal de catre persoana juridica straina, personal sau prin reprezentant/imputernicit, caz in care se anexeaza si actul de imputernicire in original sau in copie legalizata sau de catre platitorul de venit, in numele persoanei juridice straine.


Cererea se depune la organul fiscal in a carui evidenta contribuabilul este inregistrat sau la organul fiscal unde este inregistrat platitorul de venit in cazul impozitelor retinute prin stopaj la sursa, respectiv la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla situat sediul permanent desemnat, dupa caz.

Pentru veniturile obtinute din Romania la cerere se anexeaza copii ale documentelor prin care se face dovada realizarii venitului si a platii impozitului datorat de persoana juridica straina, solicitate de organele fiscale (de exemplu, facturi, contracte, dispozitii de plata valutare externe, ordine de plata a impozitelor si alte documente care pot fi utile organului fiscal pentru atestarea impozitului platit in Romania de persoanele juridice straine). In situatia in care s-au aplicat prevederile conventiei de evitare a dublei impuneri, se va anexa si copia legalizata a certificatului de rezidenta fiscala al persoanei juridice straine, insotita de o traducere autorizata in limba romana.

Pentru profitul obtinut in Romania  la cerere se anexeaza copii ale documentelor prin care se face dovada realizarii profitului si a platii impozitului datorat de persoana juridica straina, solicitate de organele fiscale (de exemplu, declaratii fiscale, ordine de plata a impozitelor si alte documente care pot fi utile organului fiscal pentru atestarea impozitului pe profit platit in Romania de persoanele juridice straine), iar in situatia in care s-au aplicat prevederile conventiei de evitare a dublei impuneri, se va anexa si copia legalizata a certificatului de rezidenta fiscala al persoanei juridice straine, insotita de o traducere autorizata in limba romana.

Certificatul se elibereaza de catre organul fiscal competent, in 2 (doua) exemplare, dintre care unul se inmaneaza solicitantului si unul ramane la organul fiscal emitent.

 


de Irina Dumitrescu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificat atestare impozitneredizentipersoane juridice straineatestarea impozitului


Data aparitiei: 12 Iulie 2016

Votati articolul "Cum se obtine certificatul de atestare a impozitului platit in Romania de nerezidenti. Analiza zilei":
Rating:

Nota: 4.86 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X