email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depunere raportari contabile de catre un ONG cu cifra de afaceri peste 220.000 lei. Cum va proceda?

depunere raportari contabileongsituatii financiareraportari 2016cifra de afaceri

In analiza de mai jos, vom prezenta cazul unui ONG cu activitate economica care a avut la data de 31 decembrie 2015 cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei. Stabilim daca pentru data de 30 iunie 2016 trebuie sa depuna la ANAF raportarea contabila, precum si care este baza legala.

Potrivit art 2 din Ordinul MFP 916/2016 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici:

"(1) Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici prevazut la art. 1 se aplica persoanelor carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.
 
(2) Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici prevazut la art. 1 se aplica, de asemenea, societatilor carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile societatilor comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice, nr. 1.286/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.
 
(3) Prevederile prezentului ordin se aplica inclusiv operatorilor economici al caror exercitiu financiar este diferit de anul calendaristic".

Asadar, sunt obligate sa depuna raportari contabile la 30.06.2016 persoanele care aplica Reglementarile contabile aprobate prin Ordinul MFP 1802/2014 si anume:

"a) societati:
    - societatile in nume colectiv;


    - societatile in comandita simpla;
    - societatile pe actiuni;
    - societatile in comandita pe actiuni si
    - societatile cu raspundere limitata;

b) societatile/companiile nationale;

c) regiile autonome;

d) institutele nationale de cercetare-dezvoltare;

e) societatile cooperative si celelalte persoane juridice care, in baza legilor speciale de organizare, functioneaza pe principiile societatilor;

f) subunitatile fara personalitate juridica, cu sediul in Romania, care apartin persoanelor juridice cu sediul in Romania, in conditiile prevazute de prezentele reglementari;

g) subunitatile fara personalitate juridica, cu sediul in strainatate, care apartin persoanelor prevazute la lit. a) - e), cu sediul in Romania, in conditiile prevazute de prezentele reglementari;

h) subunitatile din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate, in conditiile prevazute de prezentele reglementari;

i) grupurile de interes economic, infiintate potrivit legii" (pct 3 din Reglementarile contabile aprobate prin Ordinul MFP 1802/2014).

Avand in vedere ca nu va incadrati in niciuna din categoriile de mai sus, nu trebuie sa depuneti raportare contabila semestriala la 30.06.2016.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Ionut Jinga - consultant fiscal

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
depunere raportari contabileongsituatii financiareraportari 2016cifra de afaceri


Data aparitiei: 10 August 2016

Votati articolul "Depunere raportari contabile de catre un ONG cu cifra de afaceri peste 220.000 lei. Cum va proceda?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X