email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IOSCO: Raport privind Examinarea lichiditatii pe pietele secundare ale obligatiunilor corporative

ioscovalori mobiliareobligatiuni corporativelichidatatepietele secundare

Consiliului Organizatiei Internationale a Comisiilor de Valori Mobiliare (IOSCO) a publicat spre consultare Raportul denumit "Examinarea lichiditatii pe pietele secundare de obligatiuni",  ca urmare a ingrijorarilor exprimate de participantii la piata despre lichiditatea in aceasta piata.

Potrivit descrierii din raportul publicat spre consultare, IOSCO nu a identificat dovezi care sa demonstreze ca lichiditatea in piata secundara a obligatiunilor corporative s-a redus in mod deosebit fata de nivelurile istorice din perioadele in care nu a fost criza. Cu toate ca reglementatorii continua sa monitorizeze indeaproape impactul reformelor din domeniul reglementarii, IOSCO nu a identificat dovezi semnificative in ceea ce priveste respectivele reforme care sa fi influentat scaderea lichiditatii in piata.

In plus, studiul IOSCO a descoperit schimbari importante in caracteristicile si in structura pietelor secundare ale obligatiunilor corporative, inclusiv in ceea ce priveste stocurile oferite de dealeri, o utilizare mai mare a tehnologiei si a locurilor de tranzactionare electronice, precum si schimbarile in rolul participantilor si a modelelor de executare a tranzactiilor (ex. dealeri care au trecut de la modelul de a tranzactiona in nume propriu la modelul de intermediere).

Concluziile raportului se bazeaza pe analize detaliate ale valorilor lichiditatii, pe rezultatele obtinute din chestionarea industriei si a reglementatorilor, pe intalniri cu reprezentanti din industrie si pe valorificarea unor studii stiintifice, guvernamentale etc. Analiza acestor informatii a permis IOSCO sa dezvolte o imagine asupra lichiditatii din piata secundara a obligatiunilor, desi analiza informatiilor colectate de membrii din jurisdictii diferite a constituit o provocare datorita diferentelor intervenite in ceea ce priveste metodele de colectare a datelor, scopul, calitatea si consistenta informatiilor. Datorita acestor provocari, IOSCO se asteapta sa realizeze in lunile urmatoare un studiu cu privire la cerintele referitoare la raportarea si dezvaluirea publica a informatiilor care privesc pietele obligatiunilor corporative.

IOSCO incurajeaza publicul sa comenteze analizele, informatiile si concluziile cuprinse in raport. De asemenea, sunt solicitate participantilor la piata informatii referitoare la lichiditatea din piata secundara a obligatiunilor corporative care pot sa ajute IOSCO la imbunatatirea analizei.


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ioscovalori mobiliareobligatiuni corporativelichidatatepietele secundare


Data aparitiei: 17 August 2016
Ultima actualizare: 19 August 2016

Votati articolul "IOSCO: Raport privind Examinarea lichiditatii pe pietele secundare ale obligatiunilor corporative":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X