Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Atentie, Contabili!

Codul Fiscal 2017 - modificarile legii
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Modificarea Codului Fiscal prin OUG 84"

email
Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic cu informatii si oferte contabile

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit

email
Modificarea Codului Fiscal prin OUG 84

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Modificarea Codului Fiscal prin OUG 84".

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Consilier Noul Cod Fiscal 2017

Evidenta stocului de produse finite in cazul unui restaurant. Ce inregistrari contabile se fac?

evidenta stoculuistocurirestaurantproduse finiteparc auto anafraport de gestiune

Evidenta corecta a stocului pentru produse finite se va stabili in cazul unui restaurant care nu doreste sa treaca produsele de la contul 345 la contul 371, urmand sa evidentieze astfel 345= 711 la pret de vanzare, 5311= 701, si 711=345 tot la pret de vanzare.

Dat fiind faptul ca in acest caz nu mai intra in raport de gestiune pentru marfuri, vom vedea cum este corecta evidenta stocului pentru produse finite.

In ceea ce priveste trecerea de produse finite la marfuri (371 = 345), aceasta nu este o conditie obligatorie in situatia dumneavoastra.

Costul de productie cuprinde costul de achizitie a materiilor prime si materialelor consumabile si cheltuielile de productie direct atribuibile bunului. Acesta cuprinde costurile direct legate de unitatile produse si alocarea sistematica a regiei fixe (costurile constante: amortizarea) si variabile (materiale indirecte) de productie generata de transformarea materialelor in produse finite.

Ca inregistrari contabile in cazul productiei, se evidentiaza urmatoarea monografie contabila:

1. inregistrarea productiei obtinute la sfarsitul lunii:
cheltuieli cu materii prime
cheltuieli cu manopera
cheltuieli cu asigurarile sociale de stat, sanatate, somaj


Microintreprinderea in 2017: impozite, taxe, deduceri
Microintreprinderea in 2017: impozite, taxe, deduceri

Vezi detalii

 Examenul CECCAR 2017 - 100 de Subiecte rezolvate
Examenul CECCAR 2017 - 100 de Subiecte rezolvate

Vezi detalii

Proceduri contabile pentru societati comerciale
Proceduri contabile pentru societati comerciale

Vezi detalii



cheltuieli cu energia si apa
alte cheltuieli legate de productie

345 "Produse finite" = 711 "Variatia stocurilor" valoarea costului de productie

2. vanzarea produselor finite pe baza de bon fiscal
5311 "Casa in lei" = 701"Venituri din vanzarea produselor finite" la pretul de vanzare

3. descarcarea din gestiune aferenta produselor finite vandute

711 "Variatia stocurilor" = 345 "Produse finite" la valoarea costului de productie, produsele finite se vor descarca din gestiune folosind metoda cantitativ-valorica, utilizand FIFO, LIFO sau CMP, recomandarea noastra este sa folositi metoda CMP.

De asemenea, societatea nu va mai inregistra adaosul comercial si taxa pe valoarea adaugata neexigibila deoarece, in aceasta situatie, nu se poate realiza vanzarea la pret de vanzare cu amanuntul. Mai mult, produsele finite vandute utilizand metoda cantitativ - valorica nu necesita intocmirea unui Raport de gestiune.

Asadar, stocul de produse finite se evidentiaza in contabilitate la nivelul costului de productie ramasa nevanduta la sfarsitul perioadei.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Olteanu

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Data aparitiei: 27 Septembrie 2016


Votati articolul "Evidenta stocului de produse finite in cazul unui restaurant. Ce inregistrari contabile se fac?":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Cod caen obiect principal de activitate firma nou infiintata prestari servicii..

Intrebare: Buna ziua,

Vreau sa deschid un srl care se va ocupa cu cautarea locurilor de cazare pentru muncitorii altei societati din alta localitate.

Apoi societatea mea va refactura serviciile de cazare si comisionul meu catre societatea unde muncitorii sunt angajati.

M-ati putea ajuta, va rog, sa imi spuneti care este codul caen corect (obiectul principal de activitate) cu care ar trebui sa deschid eu firma mea?

Multumesc anticipat.

Raspuns: Pentru a desfasura activitatea de vanzare de servicii de cazare trebuie sa functionati ca o agestie...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 27 Septembrie 2016 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user

Intrebare antispam: 5 + 2 =
  Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Adauga acest articol in site-ul tau

Subiectele saptamanii

MonitorulJuridic.ro - Cel mai bun serviciu de monitorizare a actelor publicate in Monitorul Oficial

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificarea Codului Fiscal prin OUG 84
Aboneaza-te la newsletterul Contabilul.ro si primesti gratuit Raportul special "Modificarea Codului Fiscal prin OUG 84".
Stiri si analize economice
SATI
X