email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calcul perisabilitati la receptie. Ce implicatii fiscale apar?

Calcul perisabilitaticodul fiscaldeductibilitate cheltuielitransport

In analiza de mai jos, avem situatia in care la receptia marfii (carne) se inregistreaza pierderi care se mentioneaza pe spatele receptivei. Stabilim daca se pot calcula perisabilitati si care este modul de calcul. De asemenea, vom vedea in ce masura conteaza daca transportul este pe spezele furnizorului sau pe spezele beneficiarului pentru a avea dreptul la calculul perisabilitatilor.

In situatia mentionata se pot calcula perisabilitati la receptie intrucat potrivit prevederilor art. 1 din HG 831 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare, prin perisabilitati, in sensul prezentelor norme, se intelege scazamintele care se produc in timpul transportului, manipularii, depozitarii si desfacerii marfurilor, determinate de procese naturale cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliza, racire, inghetare, topire, oxidare, aderare la peretii vagoanelor sau ai vaselor in care sunt transportate, descompunere, scurgere, imbibare, ingrosare, imprastiere, faramitare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, in procesul de comercializare in reteaua de distributie (depozite cu ridicata, unitati comerciale cu amanuntul si de alimentatie publica).
 
Perisabilitatile produse in conditiile mentionate la art. 1 se aproba de managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, dupa caz, la nivelul cantitatilor efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia receptionarii marfurilor transportate, a inventarierii sau a predarii gestiunii, pana la limitele prevazute la art. 13.
 
La art. 9 se arata ca limitele maxime de perisabilitate in timpul transportului se aplica o singura data pentru cantitatile de marfa efectiv intrate sau, dupa caz, livrate, in functie de conditia de livrare stabilita intre furnizor si beneficiar.
 
In anexa nr.1 sunt prevazute limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate marfurilor in procesul de comercializare pentru produse alimentare si nealimentare.  Perisabilitatile  se vor  calcula prin aplicarea coeficientului din tabelul din anexa 1, pentru  transport,  asupra cantitatii de marfa efectiv intrata (si rezultatul se va inmulti cu pretul de inregistrare).
 
 Aceste cheltuieli sunt deductibile limitat  la stabilirea rezultatului fiscal conform prevederilor art. 25 alin. (3) lit. d) din Codul fiscal, potrivit caruia au deductibilitate limitata scazamintele, perisabilitatile, pierderile rezultate din manipulare/depozitare, potrivit legii.

Asadar , acestea sunt deductibile in limita stabilita in anexa nr. 1 din HG 831 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare.
 

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Garofil - Consultant fiscal

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Calcul perisabilitaticodul fiscaldeductibilitate cheltuielitransport


Data aparitiei: 10 Noiembrie 2016

Votati articolul "Calcul perisabilitati la receptie. Ce implicatii fiscale apar?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X