email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati privind procedura de restituire a diferentelor dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat

nivelul accizelormotorina combustibilcombustibil pentru motorajutor de stat

Ministerul de Finante a publicat proiectul de Hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.537 din 26 iunie 2014 privind conditiile, procedura si termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentand diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit Notei de fundamentare, sunt subliniate doua aspecte importante pe care proiectul le pune in discutie:


 1. Mentinerea schemei existente si clarificarea referirilor la Codul fiscal, astfel incat sa rezulte fara echivoc faptul ca nu se elimina nici o categorie eligibila atat pentru motorina achizitionata in perioada in care erau aplicabile prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarilesi completarile ulterioare, cat si pentru motorina achizitionata ulterior, dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

In acest sens, Hotararea Guvernului nr. 537 din 26 iunie 2014 privind conditiile, procedura i termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentand diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor, prin modificarile propuse, clarifica cadrul normativ aplicabil, astfel incat schema sa se aplice atat pentru motorina achizitionata inainte de 1 ianuarie 2016, cat si pentru motorina achizitionata dupa aceasta data, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2016 inclusiv.

2. Corelarea schemei de ajutor de stat cu prevederile Codului fiscal in vigoare la momentul elaborarii prezentului act normativ, in sensul modificarii perioadei de acordaresi al cuantumului total al ajutorului de stat potential a fi acordat, avand in vedere noul termen pana la care functioneaza schema de ajutor de stat conform Codului fiscal, respectiv 31 decembrie 2017.

Click aici pentru a consulta Proiectul de Hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.537 din 26 iunie 2014.

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
nivelul accizelormotorina combustibilcombustibil pentru motorajutor de stat


Data aparitiei: 22 Noiembrie 2016

Votati articolul "Noutati privind procedura de restituire a diferentelor dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X