email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Federatia Expertilor Contabili a implinit 30 de ani de la infiintare

federatia expertilor contabilifeececcarprofesia contabilaongAccountancy Europe

Acesta este conceptul pe care s-a bazat Federatia Expertilor Contabili (FEE) atunci cand a implinit 30 de ani in data de 7 decembrie 2016. CECCAR a amintit recent evenimentul, precizand ca trebuie astfel facuta o retrospectiva asupra realizarilor FEE, in prezent Accountancy Europe - dar, mai important, o etapa pentru construirea viitorului, cu un nou nume, o noua infatisare, un nou website si, in primul rand, o noua filozofie: "Pentru ca luam in calcul oamenii" ("Because people count)."

"Este mai mult decat o schimbare de sigla, desi si aceasta se schimba!" rade Olivier Boutellis-Taft, directorul executiv. "Cred ca exista o vreme", spune dansul privind in retrospectiva, "atunci cand eram contabili care vorbeam cu alti contabili. Acum, discutam cu toata lumea. Suntem o sursa de sfaturi pentru politicieni, un fel de grup consultativ in cadrul evenimentelor si publicatiilor noastre, un sustinator pentru membrii nostri, o voce a profesiei contabile si, cel mai important, lucram in interesul public pentru beneficiul societatii ca un intreg. Am colaborat tot mai intens cu alte parti interesate, precum ONG-urile si am descoperit ca si societatea a inceput sa discute cu noi."

Aceeasi sursa aminteste, de asemenea, ca noua infatisare a fost in mod oficial prezentata in cadrul acestei ceremonii din decembrie 2016, la care au participat peste 500 de parti interesate. Consta intr-un nume nou, "Accountancy Europe" si o noua sigla, litera A simplificata si incoronata cu un punct deasupra. Litera "A" semnifica, in mod evident, contabilii, auditorii si consultantii pe care ii reprezinta. Indica indeplinirea obiectivului la care se refera Olivier Boutellis-Taft in ceea ce priveste redefinirea marcii: "Mai simplu, mai amplu, mai implicat." Accountancy Europe este transparent, direct si concis.

Simbolismul abil al siglei nu se opreste aici. Litera "A" poate sa semnifice, in functie de persoana, o umbrela (care indica rolul pe care il are Accountancy Europe in unitatea membrilor sai), o sageata si un obiectiv (care sugereaza acuratete si eficienta) si un megafon (care confera o voce proeminenta a organizatiei in Europa si dincolo de aceasta). Dar, poate cel mai important, este conturul simplu al unei figurine umane cel care inglobeaza tema de relansare, de reprezentare a oamenilor. "Pentru ca luam in calcul oamenii" reprezinta contabilii care lucreaza cu numere pentru beneficiul altor oameni, precum clientii, alte parti interesate si membri ai societatii.

"Ne confruntam cu o era plina de provocari imense, dar si de oportunitati uriase." Masinariile si automatizarea pot prelua multe din activitatile pe care le faceam noi inainte. Normal ca acest lucru creeaza incertitudine in randul multor oameni. Dar oamenii vor face si mai multe calcule - calculatoarele pot procesa, dar oamenii vor trebui sa interpreteze. Masinariile fac in continuare eforturi sa identifice care este adevarata problema si nu pot (momentan) sa personalizeze recomandarile in consecinta. Mai important, acestora nu le pasa de etica si nu pot sprijini valorile morale, increderea si nu pot aplica rationamentul profesional.

Mai multe detalii aici.
 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
federatia expertilor contabilifeececcarprofesia contabilaongAccountancy Europe


Data aparitiei: 09 Decembrie 2016

Votati articolul "Federatia Expertilor Contabili a implinit 30 de ani de la infiintare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X