email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru contribuabilii mari si mijlocii, ANAF schimba dramatic prevederile

contribuabili maricontribuabili mijlociisocietatile afiliatedeclarati inactivianaf

O schimbare majora se va produce in ce priveste criteriile de incadrare a contribuabililor mari si mijlocii, din punct de vedere economic si financiar, conform unui anunt recent facut de ANAF.

Noile criterii implica astfel faptul ca in categoria de mari contribuabili intra si societatile afiliate in mod direct la un mare contribuabil (criteriul afilierii directe), precum si contribuabilii nou-infiintati care, la data infiintarii, se angajeaza sa realizeze, in maximum 3 ani consecutivi investitii de minimum 10 milioane de euro (criteriul investitional), aminteste Zf.ro.

Totodata, se face referire la faptul ca se schimba criteriul grupului fiscal unic care va permite "incadrarea in randul contribuabililor mari/mijlocii a membrilor unui grup fiscal unic atunci cand sunt indeplinite criteriile de selectie de reprezentantul fiscal sau oricare dintre membrii care apartin grupului", potrivit aceleiasi surse.

Conform modificarilor anuntate de ANAF, s-a schimbat si criteriul de baza care reprezinta actualmente rezultatul agregarii a trei indicatori relevanti ponderati ai activitatii contribuabililor: cifra de afaceri - 50%, volumul obligatiilor fiscale declarate - 30% si volumul cheltuielilor cu personalul - 20%.

ATENTIE! Din randul contribuabililor mari/mijlocii vor fi exclusi, dupa trei ani consecutivi in care nu au indeplinit criteriul de baza, cei aflati in procedura falimentului sau in inactivitate temporara, precum si cei declarati inactivi.

Conform sursei citate, se mentiune criteriul reprezentarii fiscale, care permite includerea contribuabililor nerezidenti in randul contribuabililor mari/mijlocii, daca sunt reprezentati sau reprezentati fiscal de un mare contribuabil sau de un contribuabil mijlociu.

Potrivit ANAF, aceasta modificare a fost ceruta de necesitatea unor criterii realiste de selectie ar urma sa permita realizarea unor "esantioane corecte din punct de vedere al importantei fiscale, cat si interpretarea unitara a informatiilor privind eficienta administrarii acestor doua categorii de contribuabili".
 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contribuabili maricontribuabili mijlociisocietatile afiliatedeclarati inactivianaf


Data aparitiei: 14 Decembrie 2016

Votati articolul "Pentru contribuabilii mari si mijlocii, ANAF schimba dramatic prevederile":
Rating:

Nota: 3.6 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X