email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine va depune Formularul M500 si pana la ce termen?

formularul m500registrul publicghidul de completaredeclaratiiinstitutii publice

ANAF a transmis recent mai multe informatii cuprinzatoare privind noul formular M500 pentru institutiile publice/autoritatile publice care au personal platit din fonduri publice.

Astfel se aduce la cunostinta contribuabililor institutii publice/autoritati publice care au personal platit din fonduri publice ca in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 991 din 8 decembrie 2016, a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice nr. 2263/ 2016 privind procedura de transmitere a datelor in registrul public, dat in baza prevederilor art. III alin. (1) lit. a) din Hotararea Guvernului nr. 877/ 2016.  

Potrivit acestui ordin, institutii publice/autoritati publice care au personal platit din fonduri publice, personal care exercita o functie in baza unui contract individual de munca si/sau de serviciu, a unui act administrativ de numire ori a unui altfel de act emis in conditiile legii, au obligatia, incepand cu luna noiembrie 2016, de a transmite datele cu privire la toate categoriile de personal platit din fonduri publice, prin intermediul formularului M500.

Transmiterea datelor se realizeaza LUNAR, pana la data de 25 (inclusiv) a lunii urmatoare pentru luna anterioara.  Prin exceptie, pentru luna noiembrie 2016, termenul pentru transmitere a formularului M500 este de 10 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Ordinului ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice nr. 2263/2016 privind procedura de transmitere a datelor in registrul public, respectiv 19 decembrie 2016. Institutiilor/Autoritatilor publice le revine obligatia de a depune formularul M500 prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin utilizarea serviciului de depunere a declaratiilor online, existent pe portalul e-guvernare.ro, la sectiunea "Acces rapid", subsectiunea "Depunere declaratii".    

Formularul M500, in format electronic, precum si "Ghidul de completare a formularului M500", pot fi descarcate de pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (https://www.anaf.ro/), la sectiunea Servicii online>Declaratii electronice>Descarcare declaratii sau aici.


 

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul m500registrul publicghidul de completaredeclaratiiinstitutii publice


Data aparitiei: 15 Decembrie 2016

Votati articolul "Cine va depune Formularul M500 si pana la ce termen?":
Rating:

Nota: 2.58 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X