email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariul minim pe economie va fi majorat din 2017. Alte majorari viitoare

taxe nefiscaleguvernsalariul minimplafonulmicrointreprindericcr

Viitorul Executiv si-a prezentat recent programul de masuri care vizeaza anul 2017, fiind facute precizari la propunerile incluse in programul de guvernare al PSD.

"Imediat dupa investirea noului Guvern vom creste salariul minim pe economie de la 1250 de lei la 1450 de lei. Vom elimina contributiile de sanatate pentru toti pensionarii. Pensiile mai mici de 2.000 de lei vor fi scutite de impozitul pe venit. Vom anula HG 800/2016 si vom adopta o HG ce va duce la ieftinirea medicamentelor care si-au pierdut patentul, in medie cu 35%. Vom aloca resursele necesare pentru demararea programului in ceea ce priveste hepatita C, F3 (gradul de fibroza 3)", a declarat Liviu Dragnea, citat de HotNews.ro.

De asemenea, vor fi majorate bursele studentesti de la o alocare de 86 de lei/student, in prezent, pana la 201 lei/student pentru fiecare universitate.

"De la 1 martie vor intra in vigoare unele masuri: TVA zero pentru vanzarea locuintelor, pentru publicitate si pentru materiile prime din agricultura. De asemenea, va intra in vigoare acordarea unui tichet de vacanta in valoare de 1.450 de lei/tichet pentru fiecare bugetar. Pensia minima va creste de la 400 de lei la 520 de lei. Reducerea impozitului pentru microintreprinderi de la 2% la 1%, cele care au mai mult de un angajat, iar plafonul va creste de la 100.000 de euro la 500.000 de euro. Impozitul pe transferul proprietatilor cu o valoare mai mica de 450.000 de lei va fi zero", a mai precizat Liviu Dragnea.

Totodata, conform aceleiasi surse, incepand cu 1 martie se vor publica caietele de sarcini pentru inceperea programului de construire a locuintelor pentru tineri, cu primul calup de 500.

 


De asemenea, de la 1 iulie ar urma sa se adopte Legea salarizarii unitare si se va demara programul de irigare a 1,3 milioane de hectare, reprezentand 40 de amenajari.


Totodata, in luna august, ar urma demararea programului de constructie a 500 de crese si gradinite, precum si achizitia pentru urmatorii doi ani a tuturor vaccinurilor pentru populatie.


De asemenea, in ce priveste eliminarea celor 102 taxe nefiscale, acestea a precizat, potrivit HotNews.ro:

"Asteptam decizia de maine (vineri - n.r.) a CCR, iar in situatia in care decizia va fi favorabila, speram ca presedintele Romaniei sa promulge rapid aceasta lege pentru a intra in vigoare de la 1 ianuarie. Speram, de asemenea, ca presedintele Iohannis sa promulge legea deja declarata constitutionala privind cresterea, in medie, cu 15% a veniturilor din Educatie si Sanatate. In cazul in care din diverse motive aceste legi nu vor fi publicate in Monitorul Oficial, am gasit procedurile legale in asa fel incat in prima luna de anul viitor ele sa fie adoptate si sa-si produca efectele. Doar ca informatie, indiferent ce se intampla, daca se intarzie sau nu, dupa 1 ianuarie, in proiectul nostru de buget sunt cuprinse efectele acestor legi".


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxe nefiscaleguvernsalariul minimplafonulmicrointreprindericcr


Data aparitiei: 16 Decembrie 2016

Votati articolul "Salariul minim pe economie va fi majorat din 2017. Alte majorari viitoare":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X