email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce orase s-au facut cele mai multe angajari in 2016

Angajari joburi 2016

  • Cum a aratat tabloul recrutarilor pe piata romaneasca in 2016? 
  • Ce orase au fost cele mai ofertante din perspectiva locurilor de munca? 
  • Pentru ce domenii au existat cele mai multe cereri de specialisti?

 

Acestea sunt o parte din Intrebarile la care au reusit sa raspunda rezultatele studiului realizat de Hipo.ro.

In anul 2016 cei mai importanti angajatori de pe piata romaneasca au venit atat din principalele orase ale tarii. Astfel pe harta recrutarii din Romania distributia locurilor de munca arata astfel:

cat si din orase mai mici, precum Arad, Alexandria, Botosani, Deva sau Bistrita.

La o analiza generala, aceste rezultate reflecta ca Bucurestiul a ramas principalul centru de ofertare a locurilor de munca, In timp ce IT-ul (Software & Hardware) isi pastreaza pozitia de domeniu in plina expansiune, capabil sa asigure in continuare un numar generos de joburi pe termen lung.

In plan analitic se poate observa o crestere a ofertelor de locuri de munca si in alte regiuni ale tarii, in functie de specificul economic si industrial al acestora.

In Bucuresti (21,4%) oferta cea mai mare de joburi vine din domeniul IT Job-urile in IT raman in topul ofertelor din Capitala, cei mai cautati specialisti fiind cei din zona de IT Software. Odata cu dezvoltarea accelerata a pietei pentru aplicatiile mobile cererea de specialisti pe acest domeniu a ajuns rapid sa depaseasca oferta, angajatorii luand, nu de putine ori, In calcul recrutarea personalului in formare - studenti ai facultatilor de specialitate.

O oferta notabila pentru bucuresteni vine si din zona Customer Support & Client Service, ca efect al cresterii numarului de business-uri care se bazeaza pe interactiunea cu clientul. 

Daca in cazul serviciilor IT recrutarea este conditionata de o pregatire specifica, in ceea ce priveste obtinerea unui job intr-un departament de Customer Support/Client Service lucrurile sunt relativ mai simple - abilitatile de comunicare fiind baza obtinerii unui job de acest tip.

Reflectand o piata dinamica in care business-uri de complexitate variata se dezvolta periodic, departamentele de Contabilitate si Finante semnaleaza si ele o nevoie tot mai stringenta de specialisti.

 

Timisoara - cea mai generoasa oferta de joburi pentru ingineri, Clujul - creste numarul angajatilor In IT Companiile care activeaza in Inginerie & Automotive la ora actuala in Timisoara genereaza anual un numar semnificativ de joburi pentru inginerie si domenii conexe. Astfel, cei mai multi timisoreni se bucura de un loc de munca stabil In industriile care implica specialisti din domeniul ingineriei.

Clujul ramane principalul competitor al Capitalei in ceea ce priveste numarul joburilor in IT si al firmelor care se dezvolta progresiv in acest domeniu. Mii de clujeni sunt la ora actuala angajati in domeniu, iar piata de IT de aici nu da semne ca va stagna in anii urmatori.

 

Cum va arata piata joburilor in 2017 - In 2017 previziunile sunt destul de usor de anticipat In sensul In care specialistii din domeniile cautate In anul precedent vor fi In mare aceiasi, diferenta constand In numarul locurilor de munca ce urmeaza a fi ofertate. Conditiile obtinerii unui job bine platit si stabil In anul care vine vizeaza In special cunoasterea unei limbi straine - alta decat engleza - si o formare de baza In domeniul IT.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 22 Decembrie 2016

Votati articolul "In ce orase s-au facut cele mai multe angajari in 2016":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X