email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce declaratii depune o firma pentru vectorul fiscal la inceput de 2017?

Declaratii vector fiscalimpozit microintreprindereimpozit pe profitformular 392declaratia 101

In randurile urmatoare, va propunem lista cu declaratii pe care le depune o firma pentru vectorul fiscal la inceputul anului 2017 in functie de cifra de afaceri, numarul de personal si impozit microintreprindere sau impozit pe profit.

In informatiile furnizate ati mentionat ca societatea dumneavoastra este o SRL fara salariati, platitoare de tva si impozit pe profit.

Pentru tva depuneti in luna ianuarie 2017 depuneti formularul 300, 394 si 390 daca ati efectuati achizitii sau livrari intracomunitare.

Formularul 094 Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent (OPANAF 631/2016)  se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art.316 din Codul fiscal, care au utilizat trimestrul ca perioada fiscala in anul precedent, care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri si care nu au depasit plafonul de 100.000 euro, al carui echivalent in lei se calculeaza conform normelor metodologice. Se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 ianuarie inclusiv, pentru anul precedent.

Formularul 392A Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ... (OPANAF 522/2016) Se completeaza de catre persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la acea data este inferioara sumei de 220.000 lei. Nu se depune daca persoanele impozabile nu au desfasurat livrari de bunuri si prestari de servicii in anul de referinta, in interiorul tarii. Se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare. Se depune in format electronic si va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat.


 In functie de cifra de afaceri realizata in anul 2016, 010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica - se completeaza cand se modifica datele declarate anterior in termen de 15 zile de la data modificarii – daca trebuie sa treceti de la impozit pe profit la impozit pe veniturile microintreprinderilor sau pentru schimbarea perioadei fiscale a tva.

Pentru impozit pe profit depuneti 101 Declaratie privind impozitul pe profit (OPANAF 3250/2015, OPANAF 3386/2016). Formularul 101 se depune anual de catre platitorii de impozit pe profit, pana la data de 25 martie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

 Pentru salariati nu aveti declaratii de depus, deoarece nu aveti salariati.

Recomandam sa detaliati situatia exacta a societatii pentru a va putea da un raspuns personalizat.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Daniel Crevelescu - Economist


 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Declaratii vector fiscalimpozit microintreprindereimpozit pe profitformular 392declaratia 101


Data aparitiei: 11 Ianuarie 2017

Votati articolul "Ce declaratii depune o firma pentru vectorul fiscal la inceput de 2017?":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X