email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In 2017 contabilii merita clienti mai buni. Cum sa ii gasiti si sa cresteti profitul

contabili 2017clientiportofoliurenumecastigurifirme contabilitateservicii contabile

Un factor important care echilibreaza balanta veniturilor in favoarea noastra il reprezinta modul in care stim sa ne marim capacitatea de productie. Acest mecanism ne poate ajuta sa schimbam felul in care muncim si, oferind calitate, sa obtinem mult mai mult prin proceduri similare celor din trecut. Diferenta consta in faptul ca incercam sa dezvoltam capacitatea noastra de a castiga mai mult.

Concentrandu-ne asupra unui astfel de aspect in 2017, vom observa ca incepem sa facem lucrurile in mod diferit. Si, prin cele ce urmeaza, vom dezvolta posibilitatea de a obtine mai multe castiguri privind catre baza de clienti.

Orice profesionist contabil sau firma de contabilitate se confrunta, de la un punct incolo, cu o situatie care poate fi invizibila in primii ani de activitate. In timp insa, aceasta situatie devine o reala problema, adesea cu consecinte negative in ce priveste castigurile si notorietatea firmei sau a profesionistului contabil.

Despre ce este vorba? Avem, sa spunem, o firma cu multa experienta in domeniu si cu foarte multi clienti. Multe firme trec in noul an cu aceeasi baza de clienti fara sa mai faca nicio analiza si nicio evaluare a acestor companii si clienti catre care presteaza servicii.

Insa o astfel de evaluare este absolut necesara pentru ca nu toate firmele reusesc sa aduca beneficii financiare sau de notorietate, chiar daca platesc la timp. Uneori resursele investite pot fi intr-un raport deficitar fata de castigurile obtinute.

Cand va faceti bugetul la final de an, trebuie sa aveti in vedere si aceste situatii. Daca va planificati bugetul acum, in luna ianuarie, atunci acesta e un moment foarte bun sa analizati si firmele sau clientii cu care ati lucrat in trecut.

Stabiliti noi obiective pentru firma dumneavoastra (bugetare, dar si de renume sau legate de numarul de clienti si calitatea acestora) si incercati sa porniti in noul an cu o serie de clienti care sa respecte mai multe criterii pe care le vom prezenta mai jos.

Multi dintre acesti clienti sau firme nu se maresc in timp, nu isi cresc veniturile si nu devin nume mai cunoscute astfel ca puteti munci foarte mult pentru clienti care in schimb nu contribuie decat prea putin si numai financiar.
     
Mai mult, firmele mai mari si clientii mai importanti nu va vor cauta daca vor vedea ca aveti in portofoliu mult prea multe astfel de firme micute si care nu au reusit sa creasca de-a lungul timpului. Nu spun nimeni sa nu luati clienti noi, ci sa va uitati cu mai multa atentie la cum arata firma.


Riscati, adaugand pe lista de lucru astfel de firme, sa castigati putin, sa munciti mult si sa adaugati in baza de date clienti care in 2018 s-ar putea sa nu mai existe ca firma.

Verificati astfel daca firma are abilitatea de a se dezvolta in timp, daca e orientata catre nou, daca isi propune sa creasca in viitor, verificati gama de servicii pe care o ofera si, pe cat posibil, cercetati piata pentru a afla cum se situeaza acest posibil client pe care il aveti in vizor.

Intrebati-va daca luand acest nou client in portofoliu castigati notorietate si daca aveti sanse de castiguri substantiale si de durata. Daca aceasta companie "da bine" in ochii altor posibili clienti si daca va ajuta sa va cresteti renumele in domeniul serviciilor contabile.

Daca unele dintre aceste criterii nu sunt indeplinite, cel mai probabil veti avea un nou client care va va oferi un anumit buget pe termen scurt. Insa varianta optima este sa alegeti de la bun inceput parteneriate de lunga durata, contracte avantajoase si castiguri care sa nu se opreasca numai la partea financiara si care sa adauge si renumelui dumneavoastra in piata!

 


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabili 2017clientiportofoliurenumecastigurifirme contabilitateservicii contabile


Data aparitiei: 16 Ianuarie 2017
Ultima actualizare: 03 Februarie 2017

Votati articolul "In 2017 contabilii merita clienti mai buni. Cum sa ii gasiti si sa cresteti profitul":
Rating:

Nota: 2.42 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X