Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termen-limita la 27 februarie 2017: declarare si plata impozit pe profit

formularul 10127 februarie 2017declaratie privind impozitul pe profitan fiscalanul calendaristic

Data de 27 februarie 2017 este termenul limita pentru depunerea formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si de plata a impozitului pe profit pentru anul 2016, pentru urmatoarele categorii de contribuabili, care nu au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic:

- A.    cultele religioase, ƒunitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate, asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari,  ƒ Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania,  ƒ organizatiile nonprofit,  ƒ organizatiile sindicale,  ƒ organizatiile patronale.  

Contribuabilii de la punctul A depun declaratia privind impozitul pe profit inclusiv in situatia in care inregistreaza numai venituri neimpozabile respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit Titlului II "Impozitul pe profit" din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

- B. contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura.  incadrarea in activitatile de la punctul B este cea stabilita prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997 privind aprobarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu modificarile ulterioare. Verificarea ponderii veniturilor obtinute de contribuabili din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura se face la sfarsitul fiecarui an fiscal, iar in situatia in care veniturile majoritare se obtin din alte activitati decat cele mentionate, acestia vor aplica pentru anul fiscal urmator sistemul trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit.

Formularul 101 utilizat pentru declararea obligatiilor anuale aferente anului fiscal 2016 este cel prevazut in Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3386 din 2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si 120 "Decont privind accizele", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 950 din 25 noiembrie 2016.   Declaratia se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil.      

Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care poate fi descarcat de pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii online -> Declaratii electronice -> Descarcare declaratii.

Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, accesand adresa de internet www.e-guvernare.ro - Depunere declaratii. Informatii privind depunerea on-line a declaratiilor fiscale de catre persoanele juridice se gasesc pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii online->Declaratii electronice->Informatii depunere declaratii persoane juridice.  

Sursa: ANAF


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 10127 februarie 2017declaratie privind impozitul pe profitan fiscalanul calendaristic


Data aparitiei: 01 Februarie 2017
Ultima actualizare: 06 Februarie 2017

Votati articolul "Termen-limita la 27 februarie 2017: declarare si plata impozit pe profit":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X