Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
email
Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Ghid Practic pentru contabili

Metoda cantitativ-valorica in cadrul comertului cu amanuntul. Schimbari in domeniul HORECA

restaurantmetoda cantitativ-valoricacomert cu amanuntulnota de aprovizionare

In randurile de mai jos, stabilim daca pentru activitatea de restaurant mai este necesara utilizarea conturilor 378 si 4428, descarcarea prin coeficient k sau daca programul genereaza un raport cu costurile aferente produselor se poate face doar descarcare 600 = 301 si 607 = 371 atat la bar si la bucatarie. Programul genereaza intrarile fara adaos si nota de aprovizionare este doar
% = 401
371
301
4426.


Potrivit art 287 alin (1) din OMFP 1802/2014 privind Reglementarile contabile:

"Metoda aleasa trebuie aplicata cu consecventa pentru elemente similare de natura stocurilor si a activelor fungibile de la un exercitiu financiar la altul. Daca, in situatii exceptionale, administratorii decid sa modifice metoda pentru un anumit element de stocuri sau alte active fungibile, in notele explicative trebuie sa se prezinte urmatoarele informatii:
- motivul modificarii metodei, si
- efectele sale asupra rezultatului"

Asadar, se poate aplica orice metoda privind contabilitatea analitica a bunurilor in functie de politica contabila a firmei si respectand prevederile legale de mai sus.


Ghid GDPR pentru asociatiile de proprietari
Ghid GDPR pentru asociatiile de proprietari

Vezi detalii

Corespondenta detaliata a conturilor
Corespondenta detaliata a conturilor

Vezi detalii

Autoturisme pe firma. Regim fiscal in 2018
Autoturisme pe firma. Regim fiscal in 2018

Vezi detalii



Nu exista nicio reglementare legala care sa impuna o anume metoda de tinere a contabilitatii analitice a bunurilor.

Metoda cantitativ- valorica in conditiile in care detineti un program informatic care calculeaza corect costul marfurilor si al materiilor prime, consideram ca se poate aplica, avand in vedere si faptul ca OMFP 2634/2015 privind documentele financiar-contabile nu mai contine nicio prevedere privind modul de tinere a contabilitatii analitice a bunurilor, asa cum prevedea OMEF 3512/2008 (abrogat).

Metoda cantitativ- valorica presupune un punctaj intre cantitatile inscrise in fisele de magazie si cantitatile inscrise in fisele de cont analitice din contabilitate, aceasta metoda oferind astfel o imagine fidela asupra evidentei analitice a bunurilor.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Ionut Jinga - consultant fiscal

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
restaurantmetoda cantitativ-valoricacomert cu amanuntulnota de aprovizionare

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Data aparitiei: 20 Februarie 2017


Votati articolul "Metoda cantitativ-valorica in cadrul comertului cu amanuntul. Schimbari in domeniul HORECA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Ce presupune plata tva anul 2011

Intrebare: Buna ziua! de o saptamana am insepctia fiscala la birou. Sunt un cabinet individual de avocatură. Cei de la Anaf susțin ca in anul 2011 ar fi trebuit sa fiu platitor de tva.
In 2011 mi-am inceput activitatea pe 18 aprilie și am avut venituri in suma de 86 500 lei.
care este metoda de calcul?
ce presupune acest lucru daca ar fi trebuit sa fiu platitor de tva?
Ce se ia in calcul? tva la ce a depasit plafonul?
se iau in calcul 9 luni? 8 luni?

Multumesc

Raspuns: Plafonul de tva in 2011 era de 35000 euro, iar in iunie 2012 se modifica la 65000 euro. Pentru...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 20 Februarie 2017 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user

Intrebare antispam: 5 + 2 =
  Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Adauga acest articol in site-ul tau

Subiectele saptamanii

Newsletter zilnic GRATUIT

Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate
Aboneaza-te la newsletterul Contabilul.ro si primesti gratuit Raportul special "Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate".
Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Codul Fiscal 2018 - modificarile legii
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Codul Fiscal 2018 - 11 modificari majore analizate si explicate"


email
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X