email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viitorul profesiei contabile: Trei schimbari majore si implicatii in procesul de predare si cercetare

Asociatia Expertilor Contabililor Autorizatiaccacloud computingexpertii contabilifirmele de contabilitate

Profesia contabila va cunoaste schimbari semnificative in urmatorii 30 de ani, iar organizatiile profesionale, membrii lor si institutiile cu rol in educare ar trebui sa poata raspunda. Cele trei schimbari – tehnologia digitala si inteligenta in dezvoltare, globalizarea continua a standardelor de raportare si noile forme de reglementare – sunt de asemenea schimbari mahore pentru profesii.

Asociatia Expertilor Contabililor Autorizati (ACCA) a intocmit cercetarea cu titlul: Factorii mobilizatori ai Schimbarii si Abilitatile viitoare, documentare care a explorat aceste schimbari importante si care se vor produce pana in 2025.

Trei sunt subliniate mai jos:

In primul rand, profesionistii contabili vor folosi din ce in ce mai mult tehnologii noi si sofisticate pentru a-si imbunatati metodele traditionale de lucru. Acestea ar putea chiar inlocui abordarea traditionala. Sistemele de software inteligente (inclusiv cloud computing) vor sustine directia indreptata catre servicii externalizate (outsourcing), inclusiv intre tari. In plus, o mai mare prezenta in social media prin aceste tehnologii vor imbunatati colaborarea, deschiderea si interactiunea cu actionarii si comunitatile mai mari.

Social media (inclusiv cautarile prin Facebook, Twitter si Google) vor dezvalui mai multe informatii (inclusiv raportari alternative) pe care orice raport de asigurare si companii le vor folosi pentru a interpreta informatiile masive.

In al doilea rand, o globalizare continua va crea mai multe oportunitati si provocari pentru membrii profesiei contabile. In vreme ce globalizarea incurajeaza libera circulatie a banilor de la o piata de capital la alta, activitatile accentuate de outsourcing si de transfer de abilitati tehnice si profesioniste vor continua sa reprezinte amenintari pentru rezolvarea problemelor locale (cu sisteme culturale, financiare si de impozitare diferite).

Firmele de contabilitate din Statele Unite, Europa si Australia isi externalizeaza serviciile catre India si China pentru a avea costuri mai mici, iar asta va duce la o schimbare a fortei de munca in ce priveste domeniul contabil occidental. In conditiile in care globalizarea a fost deja influentata negativ de Brexit si de victoria inregistrata de Trump, profesionistii contabili vor contribui partial in ce priveste aceasta transformare.

In al treilea rand, reglementarile accentuate si regulile generale de divulgare vor avea cel mai mare impact asupra profesiei in anii urmatorii. De exemplu, reglementarea in crestere e iminenta din cauza evaziunii fiscale masive, a preturilor de transfer si a procedurilor de spalare de bani asa cum au fost dezvaluite prin "documentele Panama". Multi experti contabili vor fi afectati de actiunile de impozitare intervguvernamentala pentru a limita erodarea bazei de impozitare si transferul de profituri.

In plus, din cauza unei mai mari presiuni publice si a partilor interesate, aspectele sociale si de mediu capata o mai mare importanta odata cu preocuparile de natura economica in organizatiile contemporane.


Cititi mai multe pe aceasta tema pe site-ul

IFAC.

Nota: Traducerea textului apartine Contabilul.ro.

 

 


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Asociatia Expertilor Contabililor Autorizatiaccacloud computingexpertii contabilifirmele de contabilitate


Data aparitiei: 21 Februarie 2017

Votati articolul "Viitorul profesiei contabile: Trei schimbari majore si implicatii in procesul de predare si cercetare":
Rating:

Nota: 4.2 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X