email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza zilei cu Irina Dumitrescu: Declaratiile informative 392 nu se depun in 2017

formularul 393d 392Ad 392Blivrarile de bunuricifra de afaceriOUG 84/2016

Codul fiscal instituie obligatiile persoanelor impozabile din punct de vedere al TVA de a depune anual declaratii informative privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul precedent, pentru indeplinirea obligatiei Romaniei de a calcula baza TVA pentru resursele proprii ale bugetului Uniunii Europene. Aceste obligatii sunt prevazute la art. 324 alin. (4), (5) si (6) din Codul fiscal.

Este vorba de formularele 392A, 392B si 393:

  • Formularul (392A) "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul.........." se completeaza de catre persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la acea data, este inferioara sumei de 220.000 lei.
  • Formularul (392B) "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul.........." se completeaza de catre persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a caror cifra de afaceri realizata la acea data, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 lei.

In ceea ce priveste formularul (393) "Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania, in anul . . . . . . . . . ." acesta se completeaza de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 316 din Codul fiscal care in cursul anului precedent au prestat servicii de transport international de persoane.

Prin OUG 84/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal depunerea declaratiilor informative privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii - formularele 392 si 393 s-a suspendat pana la data de 31 decembrie 2019.

Astfel, contribuabilii neinregistrati sau inregistrati in scopuri de TVA si a caror cifra de afaceri este inferioara sumei de 220.000 lei la data de 31.12.2016 nu mai au obligatia completarii si depunerii formularului 392A "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2016" respectiv a formularului 392B - "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2017", al caror termen de depunere ar fi fost pana la data de 27 februarie 2017.

Suspendarea obligatiei depunerii declaratiilor informative (cod 392A, 392B si 393) a fost adoptata in scopul reducerii sarcinilor administrative care revin persoanelor impozabile din punct de vedere al TVA, avand in vedere ca exista surse alternative credibile agreate de Comisia Europeana pentru a calcula Baza TVA pentru resursele proprii ale bugetului UE.

 


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 393d 392Ad 392Blivrarile de bunuricifra de afaceriOUG 84/2016


Data aparitiei: 24 Februarie 2017

Votati articolul "Analiza zilei cu Irina Dumitrescu: Declaratiile informative 392 nu se depun in 2017":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X