email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vreti sa deveniti mai cunoscut in domeniu si sa castigati mai mult? Noile Documente de lucru ale ECGI din Finante

ceccarecgidocumente de lucruguvernanta corporativa

Publicitatea in orice domeniu aduce beneficii concrete: mai multa vizibilitate, mult mai multi clienti si, fireste, un profit lunar substantial. Munca de calitate merita sa fie facuta cunoscuta si merita sa ajunga la cat mai multi oameni. Daca doriti sa publicati o lucrare de specialitate, acum este momentul potrivit.

In acest context, va informam ca in cadrul parteneriatului cu Reteaua pentru cercetare in stiinte sociale (SSRN), Institutul European pentru guvernanta corporativa (ECGI) publica documente de lucru din seriile Finante si Drept.

Principalul obiectiv al celor doua serii, informeaza CECCAR, este de a promova lucrari de cercetare pe teme conexe guvernantei corporative, ai caror autori sau co-autori sunt Membri ai grupului de cercetare al ECGI. intreaga serie de documente de lucru Finante si Drept sunt disponibile online.
 

Mai multe detalii despre cum puteti deveni membru cercetator al ECGI si despre cum puteti publica o lucrare pe pagina Institutului sunt disponibile pe pagina urmatoare: http://www.ecgi.org/wp/qanda.php

Una din lucrarile recent publicate in aceasta serie este cea elaborata de Guido Ferrarini, profesor la Universitatea din Genova si membru ECGI - Sa intelegem rolul guvernantei corporative in institutiile financiare ce trateaza reforma dreptului corporativ in institutiile financiare.


Asa cum argumenteaza autorul "este posibil ca pendularea intre guvernanta corporativa si reglementarile financiare sa fi mers prea departe, ca rezultat al unor asteptari nerealiste si idealizate pe care le au adesea reformatorii; […] guvernanta corporativa trebuie sa recastige o parte din terenul pierdut, poate chiar prin afirmari spontane ale rolului important pe care il au consiliile de administratie in cadrul institutiile financiare si printr-o de-reglementare prudenta a mecanismelor de guvernanta de catre autoritatile de supervizare".

Lucrarea cerceteaza modul in care, dupa criza financiara declansata in 2008, mare parte din vina pentru numeroasele falimente bancare a fost atribuita unei guvernante corporative deficitare. Ca urmare, reglementarea si supervizarea au fost intensificate pentru a completa, uneori chiar pentru a inlocui, in cazuri considerate mai grave, guvernanta corporativa a institutiilor financiare.

Sursa: CECCAR


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ceccarecgidocumente de lucruguvernanta corporativa


Data aparitiei: 08 Martie 2017

Votati articolul "Vreti sa deveniti mai cunoscut in domeniu si sa castigati mai mult? Noile Documente de lucru ale ECGI din Finante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X