Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schema publicata de MFP: Ce alegem intre impozitul specific, impozitul pe profit si impozitul microintreprinderilor?

schema mfpimpozit specificregim mixtdeterminarea rezultatului fiscal

Schema privind aplicarea sistemelor de impozitare a fost publicata de Ministerul de Finante pe site-ul oficiial. Prin noua schema prezentata mai jos, regasiti modificarile aferente impozitului pe veniturile microintreprinderilor, precum si noul context in care se va aplica in acest an impozitul specific.

Gasiti AICI un Dosar Impozit specific 2017: Norme, exemple, conditii impozit specific in regim mixt si toate informatiile in vigoare!

Contribuabilii care platesc concomitent impozit specific si impozit pe profit, la determinarea impozitului pe profit vor avea in vedere veniturile si cheltuielile aferente activitatilor desfasurate in afara celor corespunzatoare codurilor CAEN ce intra sub incidenta Legii 170/2016. In acest sens, contribuabilii trebuie sa organizeze si sa conduca evidenta contabila, potrivit reglementarilor contabile date in baza Legii contabilitatii nr. 82/1991 pentru stabilirea veniturilor si cheltuielilor corespunzatoare activitatilor vizate. Pentru stabilirea cheltuielilor comune care vor fi luate in calcul la determinarea rezultatului fiscal, se utilizeaza o metoda rationala de alocare, potrivit reglementarilor contabile aplicabile sau prin repartizarea proportional cu ponderea veniturilor obtinute din activitatile vizate in veniturile totale realizate de contribuabil.

Cititi analiza completa aici.

CLICK AICI pentru a vizualiza in format mare Schema MFP.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
schema mfpimpozit specificregim mixtdeterminarea rezultatului fiscal


Data aparitiei: 04 Aprilie 2017

Votati articolul "Schema publicata de MFP: Ce alegem intre impozitul specific, impozitul pe profit si impozitul microintreprinderilor?":
Rating:

Nota: 2.88 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X