email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doua rapoarte noi si importante pentru contabilitate, amintite de CECCAR

raportarea integrataaccaFundatia IFRSraportarea financiaraceccar

Doua noi rapoarte, importante pentru profesia contabila, au fost recent publicate: vorbim despre noul Raport privind adoptarea raportarii integrate si Raportul Fundatiei IFRS si planurile pentru viitor.

Astfel, Asociatia Contabililor Autorizati din Marea Britanie (ACCA) a publicat recent un raport pe tema Raportarii Integrate (IR) Perspective asupra raportarii integrate care se bazeaza pe 41 de rapoarte corporatiste din intreaga lume, transmite CECCAR. 

Conform aceleiasi surse, "Raportul evidentiaza beneficiile adoptarii raportarii integrate: o gandire si un management mai bine integrate, o mai mare claritate asupra afacerii si performantei, o mai buna reputatie corporatista si o relatie mai stransa cu partile interesate, o raportare mai eficienta, un angajament al personalului si marje brute imbunatatite. in acelasi timp, documentul identifica arii unde raportarea integrata ar putea fi imbunatatita, printre care: crearea de valoare, conectivitatea, definirea parametrilor de performanta, pragul de semnificaţie, caracterul concis, fiabilitatea si exhaustivitatea". Click aici pentru raportul ACCA!

Cel de-al doilea raport a fost publicat de Fundatia IFRS si poarta titlul de "O mai buna comunicare in raportarea financiara", incluzand perspective asupra tendintelor urmate in acest an de standardele globale. Conform CECCAR, in raport sunt incluse "cele mai importante proiecte care urmeaza a fi finalizate de catre IASB, in special standardul privind contabilitatea contractelor de asigurare si un Cadrul general conceptual revizuit. Pe langa standardul mult anticipat privind asigurarile, IASB vine sa asiste companiile care se pregatesc pentru aplicarea standardului privind contabilitatea contractelor de leasing care a fost introdus anul trecut de IASB impreuna cu Consiliul pentru Standarde de Contabilitate Financiara (FASB), standard care va intra in vigoare in 2019 pentru companiile cotate".


Presedintele IASB, domnul Hans Hoogervorst, a explicat urmatoarele, citat de CECCAR: „in 2016 am facut progrese considerabile in finalizarea elementelor restante in etapa a doua, printre care standardul privind contractele de asigurare si Cadrul general conceptual revizuit. Consiliul si-a finalizat deliberarile pe marginea standardului privind contractele de asigurare pe parcursul anului 2016, iar echipa tehnica a realizat teste pe teren pentru a se asigura ca standardul viitor este comprehensibil si poate fi aplicat consecvent. Atat standardul privind contractele de asigurare, cat si Cadrul general conceptual vor fi emise pe parcursul anului 2017.”

Click aici pentru Raportul Fundatiei IFRS!

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
raportarea integrataaccaFundatia IFRSraportarea financiaraceccar


Data aparitiei: 02 Mai 2017

Votati articolul "Doua rapoarte noi si importante pentru contabilitate, amintite de CECCAR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X