email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine are obligatia declararii unei tranzactii la ONPCSB? Ce implica nedesemnarea unei persoane responsabile!

oficiul spalarii banilorlegea 656/2002declarare tranzactiedesemnare responsabil

Instiintarea catre Oficiul Spalarii Banilor de desemnare a unui responsabil este obligatorie pentru toate societatile sau doar pentru ceva specificate in lege (consultanta etc.). Daca se depaseste plafonul de 15.000 euro la o firma cu comert (cash) trebuie sa existe o instiintare de desemnare a unui reponsabil care se ocupa cu raportarea?


Potrivit art. 10 lit. k din Legea 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii terorismului, republicata intra sub incidenta prevederilor acestei legi si persoanele fizice sau juridice care comercializeaza bunuri si/sau servicii, numai in masura in care acestea au la baza operatiuni cu sume in numerar, in lei sau in valuta, a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 15.000 euro, indiferent daca tranzactia se executa printr-o singura operatiune sau prin mai multe operatiuni ce par a avea o legatura intre ele. Ca atare, daca exista incasari ori plati in numerar ce depasesc plafonul de 15.000 euro, firma va trebui sa trimita o raportare in acest sens, in cel mult 10 zile lucratoare, la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, dupa cum se prevede la art. 5 alin. 7 din lege (e vorba de raportul de tranzactii cu numerar prevazut de Decizia Plenului ONPCSB 2742/2013).
 
In privinta persoanei desemnate, conform art. 20 alin. 1 din lege persoanele juridice prevazute la art. 10 vor desemna una sau mai multe persoane care au responsabilitati in aplicarea Legii 656/2002, ale caror nume vor fi comunicate Oficiului, impreuna cu natura si cu limitele responsabilitatilor mentionate. Insa persoanele juridice prevazute la art. 10 lit. k din lege (cum este si firma cu activitate de comert) sunt exceptate de la obligatia desemnarii unei astfel de persoane responsabile, dupa cum se prevede in mod expres la alin. 4 al art. 20 din legea respectiva.
 

Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de Constanta Popa - Economist

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
oficiul spalarii banilorlegea 656/2002declarare tranzactiedesemnare responsabil


Data aparitiei: 09 Mai 2017

Votati articolul "Cine are obligatia declararii unei tranzactii la ONPCSB? Ce implica nedesemnarea unei persoane responsabile!":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X