email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controalele ANAF la persoane fizice au averi mari au scos la iveala sume uriase nedeclarate!

controalele anafpersoane fiziceaveri maririsc fiscal

In urma controalelor desfasurate de ANAF pe o perioada extinsa, cuprinsa intre anul 2016 si pana in luna aprilie 2017, s-a constatat ca exista venituri nedeclarate de peste 119,5 milioane de lei.

Aceasta diferenta este foarte mare in conditiile in care veniturile declarate de persoanele verificate s-au cifrat la numai 3,9 milioane de lei, potrivit datelor prezentate, marti, de Eugen serban, director Directia Generala Control Venituri Persoane Fizice, ANAF.

"In prezent, se afla in curs de efectuare 245 de verificari ale situatiei fiscale personale (VSFP) si 41 de verificari prealabile. Cele mai multe dintre aceste VSFP sunt programate sa se termine in anul 2017, respectiv peste 70%. Rezultatele care vor urma vor fi mult mai mari decat cele prezentate aici. Totalul veniturilor declarate ale persoanelor fizice verificate a fost de 3.909.575 de lei, in comparatie cu veniturile suplimentare nedeclarate de 119 milioane lei. Putem avea o idee despre legitimitatea demersului nostru. Am observat cu ingrijorare declararea de venituri de nici patru milioane, ceea ce ne face sa ne punem intrebari daca nu cumva nu lipsesc ceva bani sub forma impozitului pe venit. Cu ocazia verificarilor au fost sesizate si organele de urmarire penala, in 12 cazuri, pentru un prejudiciu total de 12.771.498 de lei. in opt dintre cazuri, am fost informati de Oficiul National de Prevenire a Combaterii Spalarii Banilor", a declarat directorul ANAF, informeaza Agerpres, in cadrul unei conferinte de profil.

ANAF a constatat ca din totalul veniturilor nedeclarate, circa 44,7 milioane lei au fost descoperiti in cazul persoanelor fizice cu averi mari (PFAM), si aproape 75 de milioane de lei la persoanele fizice cu risc fiscal (PFRF).

 

"In ce priveste diferentele pe care le-am constatat in verificarea situatiei fiscale personale, dupa calcularea acestor venituri, acestea provin in principal din creditari de societati si in achizitii de imobile. Cea mai mare parte din aceste alocari de fonduri au fost platite cu numerar. Explicatiile prezentate de catre contribuabili cu privire la sursele acestor alocari au fost din imprumuturi de la alte persoane fizice. Cand am cerut documentele, insa, in cele mai multe dintre cazuri, acestea nu prezentau elemente de autenticitate. O alta justificare prin sume acumulate in numerar in perioada anterioara verificarii si cheltuita tocmai in perioada verificata fara a fi probata, nici ca suma, nici ca sursa a acesteia, a fost ca au fost gasiti bani in casa sau au fost gasiti bani in curte cu ocazia unor sapaturi", a spus Eugen Serban, citat de Agerpres. 

In Romania, Directia Generala Control Venituri Persoane Fizice din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) desfasoara activitati de control cu echipe dedicate si specializate in verificarea fiscala, din care fac parte 120 de persoane.

 


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
controalele anafpersoane fiziceaveri maririsc fiscal


Data aparitiei: 10 Mai 2017
Ultima actualizare: 17 Mai 2017

Votati articolul "Controalele ANAF la persoane fizice au averi mari au scos la iveala sume uriase nedeclarate!":
Rating:

Nota: 4.8 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X