email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greva la Ministerul de Finante - 22.000 de salariati protesteaza

Peste 22.000 de salariati Ministerului de Finante participa luni la un protest spontan, ca reactie la proiectul legii salarizarii, a anuntat intr-un comunicat Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante (FNSF).

Aproximativ 1000 de salariaţi vor sa protesteze in fata Ministerului Finantelor Publice ,pentru a atrage atentia ca noul proiect al legii salarizarii duce la taieri de salarii, fara a tine cont de complexitatea si importanta activitatii angajatilor Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate in implementarea politicii fiscale din Romania.

Salariatii directilor de taxe si impozite din cadrul primariilor (in Bucureti, sectoarele 2,3, 4,6 si Primaria Ploiesti) au oprit lucrul, in solidaritate cu salariatii din cadrul ANAF si ca protest fata de propunerile din proiectul noii legi a salarizarii personalului platit din fonduri publice.

Salariatii din toate judetele tarii care protesteaza sustin ca proiectul legii salarizarii duce la taieri de salarii si cer Ministerului Finantelor Publice si Guvernului „revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel incat sa fie reflectata complexitatea si importanta activitatii Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate (ANAF, directii generale regionale ale finantelor publice etc.)”, se arata in comunicatul transmis.

„In loc ca Guvernul Romaniei sa plateasca 35.000 de consulanti fiscali nou angajati, cu salarii de 10.000 lei, dublu fata de un salariat al sistemului Ministerului Finantelor Publice, mai bine ar plati decent cei 25.000 de salariati responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investitie mai realista, corecta si cu efecte in timp, care ar duce la atragerea si pastrarea personalului bine pregatit, care sa poata face fata noilor cerinte in implementarea politicii fiscale”, se mai arata in comunicat.

„Sindicatele au facut toate eforturile ca acest conflict sa nu escaladeze, insa pasivitatea autoritatilor in a gasi solutii i-a determinat pe salariati sa reactioneze necontrolat. O prelungire a acestui conflict ar pune in pericol insasi punerea in practica a prevederilor actualului proiect al legii salarizarii”, anunta FNSF.

FNSF precizeaza ca salariatii din Ministerul Finantelor Publice si unitatile subordonate nu beneficiaza de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice alta functie care poate aduce venituri suplimentare.

“Oamenii sunt nemultumiti de proiectul legii salarizarii si au declansat un protest spontan in toata tara. Sunt persoane cu pregatire economica, care si-au facut calculul si au constatat ca li se diminueaza veniturile. Salariile scad, in medie, cu 10-35%. Celor care au functii de conducere si au salarii mai mari le scad mai mult. Sunt si unii carora nu le scad salariile. Am avut o intalnire cu cei din conducerea ANAF si le-am trimis propunerile noastre. Dar, nu s-a intamplat nimic si oamenii au senzatia ca sunt pacaliti”, a declarat Vasile Marica, liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”.

Conform acestuia, salariul mediu net in cadrul institutiilor sistemului institutional al Ministerului Finantelor Publice este 2200 de lei.

FNSF avertizeaza ca actiunile de protest generate de taierea salariilor au fost declansate de salariati si se pot intinde pe o perioada nedeterminata de timp, ceea ce poate duce la blocarea activitatii de colectare si a activitatilor de relatii cu publicul.

„In loc ca Guvernul Romaniei sa plateasca 35.000 de consultanti fiscali nou angajati, cu salarii de 10.000 lei, dublu fata de un salariat al sistemului Ministerului Finantelor Publice, mai bine ar plati decent cei 25.000 de salariati responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investitie mai realista, corecta si cu efecte in timp, care ar duce la atragerea si pastrarea personalului bine pregatit, care sa poata face fata noilor cerinte in implementarea politicii fiscale”, se mai arata in comunicat.

„Sindicatele au facut toate eforturile ca acest conflict sa nu escaladeze, insa pasivitatea autoritatilor in a gasi solutii i-a determinat pe salariati sa reactioneze necontrolat. O prelungire a acestui conflict ar pune in pericol insasi punerea in practica a prevederilor actualului proiect al legii salarizarii”, anunta FNSF.

FNSF precizeaza ca salariatii din Ministerul Finantelor Publice si unitatile subordonate nu beneficiaza de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice alta functie care poate aduce venituri suplimentare.

Aproximativ 650 de salariati ai Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti (DGRFP) au declansat un protest spontan, luni, incepand cu ora 8.30 in fata sediului institutiei, din cauza proiectului legii salarizarii, potrivit unui comunicat transmis de Sindicatul Finante Bucuresti.

„Protestul a fost declansat din cauza faptului ca noul proiect al legii salarizarii duce la taieri de salarii si diminuarea veniturilor salariatilor din DGRFP Bucuresti”, se arata in comunicatul trimis.

Potrivit comunicatului, „sindicatul DGRFP Bucuresti a incercat sa previna o astfel de manifestare, aducand in nenumarate randuri la cunostinta conducerii Ministerului Finantelor Publice si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala starea de nemultumire din randul salariatilor”.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 15 Mai 2017

Votati articolul "Greva la Ministerul de Finante - 22.000 de salariati protesteaza":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Fisa Postului pentru Contabil Sef [Model]

    • Fisa de post a contabilului sef defineste responsabilitatile si asteptarile asociate acestui rol important. Aceasta pozitie necesita nu doar cunostinte solide in domeniul contabilitatii, ci si abilitati de leadership si capacitatea de a se adapta cu succes intr-un mediu financiar in continua schimbare. In plus, contabilul sef este adesea implicat in procesul decizional al organizatiei, oferind analize si interpretari financiare care sustin obiectivele generale ale afacerii....» citeste mai departe aici

  • Casele de marcat devin obligatorii si la automatele comerciale: Fiscul va incepe sa dea amenzi de la 1 octombrie

    • Operatorii economici care desfasoara livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale si care nu au instalate case de marcat vor fi sanctionati cu o amenda intre 8.000 si 10.000 de lei. Sanctiunea se aplica incepand cu 1 octombrie 2024. In plus, ANAF va confisca sumele nejustificate si va suspenda activitatea operatorului economic la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Prin interm...» citeste mai departe aici

  • Majorare de capital social: studiu de caz privind monografia contabila

    • Potrivit art 210 din Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (1) Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii din nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (2) ...» citeste mai departe aici

  • Recuperarea pierderilor fiscale: ce prevede art. 31 din Codul Fiscal si un studiu de caz practic

    • Legislatia clarifica modalitatile prin care companiile care au functionat initial ca microintreprinderi si au trecut apoi la sistemul de impozitare pe profit pot sa recupereze pierderile fiscale. In nota de fundamentare a OUG nr. 115/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene, s-au cuprins unele prev...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X