email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CECCAR recomanda membrilor sa arhiveze comunicatul ANAF privind D 010, pentru a putea fi folosit ulterior in caz de necesitate

ceccardeclaratia 010anafOPANAF 1382/2017declaratia de mentiunid010

CECCAR a revenit cu noi clarificari si un nou anunt in ce priveste comunicatul transmis anterior referitor la depunerea Formularului 010 pentru completarea rd. 7 al sectiunii IV "Alte date privind contribuabilul". Comunicatul transmis la 25 mai vine ca raspuns la comunicatul ANAF (pe care l-am publicat aici) potrivit caruia contribuabilii deja inregistrati nu vor completa si depune D 010  pentru declararea informatiilor cu privire la tinerea contabilitatii.


Avand in vedere prevederile art. 86 din Codul de procedura fiscala "Declaratia de inregistrare fiscala cuprinde: (…) si alte informatii necesare administrarii creantelor fiscale", coroborat cu art. 88 "Modificarile ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala trebuie aduse la cunostinta organului fiscal central, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea si depunerea declaratiei de mentiuni", precum si prevederile din OPANAF 1382/2017 "Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior, iar declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale", avand o abordare prudentiala, organismul profesional a considerat ca este oportun sa emita o opinie cu titlu de recomandare, asa cum reiese si din textul comunicatului, in vederea evitarii posibilelor neplaceri ulterioare prin interpretarea textelor de reglementare mentionate anterior.

Salutam initiativa ANAF privind emiterea, ieri dupa-amiaza, a comunicatului de presa prin care se face o precizare clara privind modul in care s-a avut in vedere aplicarea prevederilor OPANAF 1382/2017.

Totodata, recomandam membrilor sa arhiveze comunicatul de presa ANAF, pentru a putea fi folosit ulterior in caz de necesitate. Initiativa CECCAR a fost de a atrage atentia asupra riscurilor pentru membrii Corpului care decurg din neclaritatea textelor de reglementare mai sus mentionate.


Consiliul Superior al CECCAR,
Presedinte, Prof. univ. dr. Robert Aurelian Sova


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ceccardeclaratia 010anafOPANAF 1382/2017declaratia de mentiunid010


Data aparitiei: 25 Mai 2017

Votati articolul "CECCAR recomanda membrilor sa arhiveze comunicatul ANAF privind D 010, pentru a putea fi folosit ulterior in caz de necesitate":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X