email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Codul COR. Desemnarea, pregatirea profesionala si examinarea consilierilor de siguranta

codul CORpregatire profesionalaconsilieri de sigurantaintreprindere

Care este codul COR aferent functiei de Consilier siguranta transport marfuri ADR?

Clasificarea ocupatiilor din Romania aprobata prin Ordinul MMFPS si INS 1832/856/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, nu cuprinde ocupatia de consilier de siguranta pentru transport de marfuri periculoase (ADR), desemnarea, pregatirea profesionala si examinarea consilierilor de siguranta pentru transportul rutier, feroviar sau pe caile navigabile interioare al marfurilor periculoase fiind reglementata prin Ordinul MTCT 1400/2003.
 
Consilierul de siguranta pentru transport de marfuri periculoase (ADR) este orice persoana fizica desemnata de conducerea intreprinderii pentru a indeplini sarcinile si a asigura functiile definite la art. 4 din Regulamentul pentru desemnarea, pregatirea profesionala si examinarea consilierilor de siguranta pentru transportul rutier, feroviar sau pe caile navigabile interioare al marfurilor periculoase si care detine un certificat de pregatire prevazut la art. 5 acelasi Reulament.
 
Orice persoana juridica care efectueaza transporturi rutiere, feroviare sau pe caile navigabile interioare ale marfurilor periculoase ori care desfasoara operatiuni de incarcare si/sau descarcare aferente acestor transporturi trebuie sa desemneze unul sau mai multi consilieri de siguranta. Consilierii de siguranta au ca atributii prevenirea riscurilor care pot aparea in timpul desfasurarii activitatilor de incarcare si/sau descarcare aferente acestor transporturi pentru persoane, bunuri sau pentru mediul inconjurator. Responsabilitatea pentru actiunile consilierului de siguranta revine persoanei fizice sau juridice care l-a desemnat.
 
Consilierul de siguranta, sub responsabilitatea conducatorului societatii, are ca misiune esentiala identificarea oricarui mijloc si promovarea oricarei actiuni, in limitele activitatilor specifice ale intreprinderii, pentru a facilita efectuarea acestor activitati cu respectarea reglementarilor specifice aplicabile si in conditii optime de securitate. Sarcinile consilierului de siguranta sunt prevazute in anexa A la Regulamentul pentru desemnarea, pregatirea profesionala si examinarea consilierilor de siguranta pentru transportul rutier, feroviar sau pe caile navigabile interioare al marfurilor periculoase.
 
Functia de consilier de siguranta poate fi asigurata, de asemenea, de catre conducatorul intreprinderii, de catre o persoana care executa alte sarcini in cadrul intreprinderii sau de catre o persoana care nu este angajata in intreprindere, cu conditia ca aceasta persoana sa fie in masura sa indeplineasca sarcinile de consilier de siguranta.
 
Consilierul de siguranta trebuie sa fie titularul unui certificat de pregatire valabil, dupa caz, pentru transportul rutier, pe calea ferata sau pe caile navigabile al marfurilor periculoase. Certificatul este emis de organismul examinator desemnat. Pentru obtinerea certificatului candidatul trebuie sa urmeze un curs de pregatire in urma caruia sa promoveze un examen organizat de organismul examinator desemnat.


 
Asadar, orice persoana care executa alte sarcini in cadrul societatii sau chiar conducatorul acesteia pot asigura indeplinirea sarcinilor functiei de consilier de siguranta cu conditia ca aceasta persoana sa fie in masura sa indeplineasca sarcinile de consilier de siguranta in conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat prin Ordinul MTCT 1400/2003. In mod asemanator si in aceleasi conditii, functia de consilier de siguranta poate fi asigurata si de catre o persoana care nu este angajata in societate.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dani Cucu - Consultant fiscal, director al societatii de consultanta. Global Tax Management S.R.L.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul CORpregatire profesionalaconsilieri de sigurantaintreprindere


Data aparitiei: 19 Iunie 2017

Votati articolul "Codul COR. Desemnarea, pregatirea profesionala si examinarea consilierilor de siguranta":
Rating:

Nota: 4.32 din 5 din 11 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X