email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariati in delegatie. Cum inregistram cheltuielile de protocol?

facturacheltuieli de protocoldelegatiesalariatideclaratia 394

In analiza urmatoare, o firma are o factura de la un salariat pentru masa servita intr-un stat NON-UE. Salariatul a fost intr-o delegatie intr-un stat NON-UE si in decontul adus este o factura de masa servita cu parteneri de afaceri. Vom vedea cum se inregistreaza aceasta factura si daca se declara in D394?

Din cele expuse intelegem ca un salariat al societatii a efectuat o deplasare in afara Romaniei.  La Decontul justificativ de cheltuieli, respectivul salariat a anexat, printre documentele justificative, o factura (societatea ar trebui sa detina si dovada platii facturii) reprezentand contravaloare masa achitata in cadrul unei intalniri cu parteneri de afaceri. Aceasta cheltuiala poate fi incadrata ca reprezentand o cheltuiala de protocol, care se inregistreaza pe seama contului 623 Cheltuieli de protocol, reclama si publicitate/analitic distinct. 
 
Din punct de vedere fiscal, cheltuielile de protocol sunt deductibile la calculul impozitului pe profit in limita unei cote de 2% aplicata asupra profitului contabil la care se adauga cheltuielile cu impozitul pe profit si cheltuielile de protocol, potrivit art. 25 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 227/2015, Codul Fiscal.
 
In ceea ce priveste Declaratia 394:
 
Potrivit Anexei 2 din Ordinului nr. 3769/2015, asa cum a fost modificat prin Ordinul nr. 2264/2016 si Ordinul nr. 2328/2016, in cartusul F se declara operatiunile desfasurate cu persoane impozabile neinregistrate si care nu sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, nestabilite pe teritoriul Uniunii Europene.

In acest cartus (F) se declara :
- numai operatiunile taxabile pentru care locul livrarii/prestarii este in Romania conform art. 275, respectiv art. 278 din Codul fiscal;
- achizitiile de bunuri/servicii pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA conform art. 307 alin. (2), (3), (5) si (6) din Codul fiscal. 

Potrivit art. 278 alin. (4) lit. c) din Codul Fiscal, prin exceptie, pentru serviciile de restaurant si catering (cu exceptia celor prestate efectiv la bordul navelor, al aeronavelor sau al trenurilor pe parcursul unei parti a unei operatiuni de transport de calatori efectuate in cadrul Uniunii Europene) locul prestarii este considerat a fi locul prestarii efective a acestor servicii (adica in tara non UE unde este situat restaurantul). 

Astfel, pentru serviciile de restaurant precizate,  intrucat locul prestarii nu este considerat a fi in Romania, factura primita de societatea dvs. nu se declara in Declaratia 394.
 

 

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de S.M. Armaselu - Expert contabil

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
facturacheltuieli de protocoldelegatiesalariatideclaratia 394


Data aparitiei: 13 Iulie 2017
Ultima actualizare: 18 Iulie 2017

Votati articolul "Salariati in delegatie. Cum inregistram cheltuielile de protocol?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X