email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Biris, despre plata defalcata TVA: Aventurierul care a facut aceasta propunere trebuie sa dispara din zona publica

gabriel biriscontul de tvasplit tvaplata defalcata a tvaplata defalcata tva

Ministerul de Finante a anuntat ca operatorii economici vor avea deschis gratuit un cont de TVA in lei, la trezorerie, de la 1 ianuarie 2018, in baza mecanismului "split TVA.

Conform Finantelor, contul va fi gratuit neexistand comisioane. in perioada octombrie-decembrie 2017 acest mecanism va fi optional, iar de la 1 ianuarie 2018, obligatoriu.

Bancile vor deschide si ele conturi automat, dar daca nu vor fi folosite timp de 90 de zile acestea vor fi inchise. Pentru contul de TVA in valuta operatorii economici vor trebui sa lucreze cu bancile care vor percepe aceleasi comisioane ca la actualele conturi.

Impactul privind plata defalcata a TVA va aduce la buget 6 miliarde de lei pentru perioada 2018-2020, respectiv cate doua miliarde de lei anual. De asemenea, reprezentantii institutiei au mai aratat ca la nivelul ANAF exista studii de impact cu privire la aceasta masura, informeaza Agerpres.

Potrivit aceleiasi surse, Gabriel Biris, membru in Consiliul de Coordonare a Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), a declarat saptamana aceasta, intr-o conferinta de presa ca nimeni nu are de castigat din plata defalcata a TVA,  precizand ca o astfel de masura "nu face decat rau, iar aventurierul care a facut aceasta propunere trebuie sa dispara din zona publica".

"Nici macar bancile nu vor acest cont de TVA, pentru ca si costurile lor sunt uriase, ca sa-si adapteze sistemele informatice, sa-si faca proceduri de control. Sunt costuri. Nu e free money, nu sunt bani gratis pentru banci. Nimeni nu are de castigat, nici macar statul, pentru ca statul blocheaza niste bani ai contribuabilului, nu in contul lui. ii blocheaza intr-un cont la banca pe care banca nici nu poate sa-l foloseasca. O astfel de masura nu face decat sa ne faca rau", a explicat Biris, citat de Agerpres. 

Mai mult, acesta a declarat ca cine a facut aceasta propunere trebuie sa dispara din zona publica.

"Cine a facut, de unde a plecat aceasta masura, trebuie sa dispara din zona publica pentru ca face rau intregii tari. Sunt aventurieri care ce fac? Se gandesc ei asa, noaptea, la niste legi si a doua zi de dimineata ni le arunca pe tava. Avem cazul uzual cu factura emisa cu plata in 60 de zile. 25 a lunii viitoare, evident va fi tot timpul mai devreme de 60 de zile. Pe 25 a lunii urmatoare noi trebuie sa ne cautam prin conturi, prin buzunare, sa platim TVA. Noi platim. Ne vine TVA, care e al nostru, ca l-am platit, in contul de TVA, si noi ce trebuie sa facem? Sa ne ducem la ANAF, Fiscul, tot pe banii nostri, sa se apuce sa controleze facturile sa vada ca avem dreptul sa ne retragem banii nostri din contul nostru, ala blocat, ca sa ce?", a precizat Biris. 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
gabriel biriscontul de tvasplit tvaplata defalcata a tvaplata defalcata tva


Data aparitiei: 23 August 2017

Votati articolul "Biris, despre plata defalcata TVA: Aventurierul care a facut aceasta propunere trebuie sa dispara din zona publica":
Rating:

Nota: 3.91 din 5 din 11 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X