email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi termene pentru introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic. Noi amanari si amenzi de 50.000 lei!

case de marcatjurnal electronictermene case de marcatog 20/2017

Termenele pentru introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic au fost din nou amanate prin OG 20/2017 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si prorogarea unor termene, publicata in M.OF. 705/31.08.2017.

Noile termene sunt:

  • incepand cu data de 1 aprilie 2018 (termenul anterior - 1 iulie 2017), Comisia autorizeaza numai distribuitori pentru aparatele de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic. 

 

  • incepand cu data de 1 august 2018  (termenul anterior - 1 octombrie 2017), se interzice comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rola jurnal. 
  • operatorii economici vor avea obligatia de a utiliza numai case de marcat cu jurnal electronic incepand cu: 1 iunie 2018 - contribuabili mari si mijlocii (termene anterioare 1 ianuarie 2018 - marii contribuabili, 1 aprilie 2018 - contribuabilii mijlocii) si 1 august 2018 - contribuabilii mici. 
  • avizele privind distributia aparatelor de marcat electronice fiscale acordate distribuitorilor autorizati isi mentin valabilitatea pana la data expirarii, dar nu mai tarziu de data de 31 iulie 2018 (termen anterior 1 octombrie 2017).

Prin OG 20/2017 au fost modificate si sanctiunile pentru contraventiile prevazute de OUG 28/1999, acestea putand ajunge la 50.000 lei.

De asemenea, sanctiunile  cresc pentru anumite contraventii care se repeta in interval de 30 zile, respectiv 12 luni.
Spre exemplu, incalcarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a dispozitiilor art. 4 alin. (12) lit. a) -d) din ordonanta, cu privire la consumabilele utilizate, se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 30.000 lei.

In situatia in care, in termen de 30 de zile de la sanctionarea faptei, operatorul economic savarseste o noua contraventie din aceasta categorie, pentru care a fost sanctionat, contraventia se sanctioneaza cu amenda de la 30.000 lei la 40.000 lei. Daca noua contraventie este savarsita in termen de 12 luni de la ultima sanctionare a faptei, contraventia se sanctioneaza cu amenda de la 40.000 lei la 50.000 lei. 



Pana la data de 30 septembrie 2017 urmeaza a fi modificate corespunzator Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, republicata, cu modificarile ulterioare. Tot pana la aceasta data urmeaza a se aproba,   prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, informatiile continute in registrul national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judete si in sectoarele municipiului Bucuresti precum si metodologia si procedura de inregistrare a acestora. 


de Irina Dumitrescu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
case de marcatjurnal electronictermene case de marcatog 20/2017


Data aparitiei: 04 Septembrie 2017

Votati articolul "Noi termene pentru introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic. Noi amanari si amenzi de 50.000 lei!":
Rating:

Nota: 3.36 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X