email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aflati cum trebuie sa tratati din punct de vedere fiscal ajutorul de inmormantare

Bine v-am gasit,

Tratamentul fiscal al ajutorului de inmormantare

In fiecare zi mor oameni. Dupa primele secunde de cand au deschis ochii, ei detin miza unui razboi pe viata si pe moarte. In Romania , infloreste, comertul stradal cu produse funerare. Mergi la piata de zarzavaturi, si vis--vis, la doar doi pasi, se vand cosciuge.. In realitate, trotuarele s-au transformat in strazi ale cosciugului.

Confruntate cu o reclama atat de agresiva, pana si firmele de lux au trebuit sa raspunda cu un capac scos la bordura. Nimeni nu respecta regula ca un mort de o boala infectioasa transmisibila nu poate fi transportat decat intr-un sicriu special, sigilat si cositorit. Normele Uniunii Europene sunt extrem de dure. Nu ai voie sa duci mortii decat cu un dric autorizat. Este interzisa expunerea pe domeniul public a sicrielor, coroanelor, crucilor si pietrelor funerare.

In ce priveste preturile, sa te fereasca Dumnezeu de vreun necaz, ca te jupoaie cosciugarii de viu. Intalnindu-se rar cu astfel de situatii limita, oamenii nu stiu preturile pietei si incap pe mana binefacatorilor de pe langa morgile spitalelor, care te trag cu nesimtire de maneca.

Cu ajutorul de inmormantare dat de stat se poate face o ingropaciune simpla, dar decenta. Insa multa lume nu stie si se da pe mana primului binefacator. Firmele specializate serioase , care se ocupa de tot ceea ce inseamna un serviciu complet de inmormantare la modul civilizat, sunt, practic, sufocate de falsii antreprenori de pompe funebre. Romanul, sarac prin definitie, s-a obisnuit sa-si cumpere totul de la buticul din colt. Chiar si cosciugul.

In materialul de astazi, vom aborda, aspectul fiscal al ajutorului de inmormantare pe care poate sa-l ofere statul unei persoane, membru de familie al decedatului.

Pentru mai multe detalii apasati aici

Ec. Maria Badoi

Stirile zilei

*** AVAS pregateste stergerea datoriilor pentru unele firme

Firmele la care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va vinde pachetele majoritare de actiuni vor putea beneficia de esalonari la plata unor taxe si impozite, pe o perioada de cel mult cinci ani, si de scutirea totala sau partiala a unor obligatii fiscale. Ajutoarele de stat se vor acorda pentru datoriile care nu au fost achitate...

Pentru mai multe detalii apasati aici

*** BNR a anulat licitatia pentru depozite cu scadenta

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anulat, luni, licitatia pentru depozite cu scadenta la doua saptamani, la care plateste o dobanda anuala fixa de 7%. In acest fel, spun dealerii, BNR forteaza alinierea dobanzilor pe termen scurt din piata la nivelul ratei dobanzii de politica monetara. Miscarea de luni i-a luat prin surprindere pe jucatorii din piata, dupa ce la ultimele doua licitatii...

Pentru mai multe detalii apasati aici

*** Greseli la metru de 4,8 milioane de euro

Corectie. Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) va aloca pana la 4,8 milioane euro pentru refacerea unor planuri ale terenurilor agricole, folosite in sistemul de acordare a subventiilor pentru fermieri. La aceste planuri (numite ortofotoplanuri) au fost constatate deficiente la misiunile de audit ale Comisiei Europene (CE), conform directorului general al APIA, Dan Gherghelas...

Pentru mai multe detalii apasati aici

O zi minunata!

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 09 Octombrie 2007

Votati articolul "Aflati cum trebuie sa tratati din punct de vedere fiscal ajutorul de inmormantare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X