email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul de finante considera ca datele financiare ale bancilor care nu ar fi platit impozit pe profit reprezinta secret fiscal

secret fiscalbanciimpozit pe profitionut misa

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a afirmat, marti, ca datele financiare ale bancilor care nu ar fi platit impozit pe profit se incadreaza la "secret fiscal" si ca acestea vor fi furnizate membrilor Comisiilor parlamentare de specialitate sub mentiunea "pastrarii secretului fiscal".

"Legislatia astazi prevede ca acest tip de informatii se incadreaza la secretul fiscal, indiscutabil dumneavoastra ca membri ai comisiei aveti dreptul si aveti acces la aceste informatii, dumneavoastra apreciind ulterior daca puteti sau nu sa le transmiteti mai departe din acest punct de vedere. Noi am transmis aceste informatii conform cererilor dumneavoastra. in lista cu bancile pe care le-ati vazut acolo sunt astazi si banci care se afla in procedura de insolventa sau unele dintre ele in procedura de faliment, dar din punct de vedere fiscal pentru noi sunt companii active. Noi monitorizam din punct de vedere fiscal toate societatile care depun declaratii fiscale, la termenele stabilite de lege. (...) La unele dintre societati veti observa ca se mai platesc impozite pe salarii, in functie de stadiul activitatii la fiecare dintre banci (...) Poate exista si o situatie particulara in care unul dintre agentii economici sa atace in instanta faptul ca a fost divulgata o situatie care tine de secretul fiscal", a afirmat Misa la Comisia economica a Senatului, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a precizat ca aceste informatii vor fi date "sub rezerva pastrarii secretului fiscal, fiecare dintre membrii Comisei asumandu-si informatiile primite".

Totodata, acesta considera ca opinia publica ar trebui sa aiba acces la "situatia fiscala a unei astfel de companii cu care interactioneaza in mod curent", dar ca legislatia trebuie modificata in acest sens.

Aceste informatii vin in contextul unui atac lansat impotriva bancilor, fara a exista insa pana la aceasta ora dovezi in aceasta privinta a neplatii de impozit. Mai mult de atat, acuzatiile aduse de reprezentanti ai Guvernului si ai ministerului sunt grave, cu atat mai mult cu cat nu sunt sustinute de dovezi. In acelasi timp, specialisti si economisti explica faptul ca sistemul bancar din Romania este unul solid si sanatos, fiind astfel unul dintre putinele lucruri care se bucura de o functionalitate la nivel european. 

"Ca este important si e necesar ca opinia publica sa aiba acces la informatii (...) si eu sunt de acord. Probabil legislatia va fi modificata in viitor, probabil cineva va avea o initiativa din acest punct de vedere, astfel incat cetateanul sa aiba dreptul sa stie care este situatia fiscala a unei astfel de companii cu care interactioneaza in mod curent si unde poate exista riscul ca acel cetatean sa fie prejudiciat. Pana se vor produce aceste modificari noi trebuie sa pastram secretul fiscal in relatia cu presa si ceilalti terti", a precizat ministrul. 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
secret fiscalbanciimpozit pe profitionut misa


Data aparitiei: 20 Septembrie 2017

Votati articolul "Ministrul de finante considera ca datele financiare ale bancilor care nu ar fi platit impozit pe profit reprezinta secret fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X