email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Veti afla conturile IBAN pentru split TVA de pe site-ul ANAF

split tvaconturile ibanconturi ibanplata defalcataog 30/2017

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va transmite conturile IBAN de TVA ale firmelor printr-un sistem on-line operationalizat, afisat pe site-ul oficial al institutiei. 

Prin acest sistem veti putea introduce codul de identificare fiscala al firmei precum si un cod captcha de verificare dupa care sunt afisate automat contul IBAN si unitatea de trezorerie pentru firma respectiva, explica Startupcafe.ro.

Acest sistem e necesar in contextul in care de la 1 ianuarie 2018 sistemul de plata defalcata TVA sau split TVA devine obligatoriu, cu precizarea ca se poate opta pentru acest sistem incepand cu 1 octombrie (atentie, puteti opta si in noiembrie sau decembrie pentru acest sistem, nu e obligatoriu sa optati de la 1 octombrie).

Cititi si LIVE TEXT: Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate. Tema: SPLIT TVA

Firmele platitoare de TVA vor primi un cod de TVA la trezorerie, numai pentru lei. De asemenea, acestea isi pot deschide conturi de TVA si la bancile comerciale, inclusiv pe euro, anunta aceeasi sursa.

Totodata, retineti ca persoanele impozabile, indiferent daca sunt sau nu inregistrate in scopuri de TVA, au obligatia sa plateasca contravaloarea TVA aferente achizitiilor de bunuri si servicii intr-un cont de TVA al furnizorului/prestatorului.

Excpetie o fac persoanele fizice care nu sunt si care nu au obligatia inregistrarii in scopuri de TVA si care nu vor avea nici obligatia platii in contul de TVA al furnizorului.

Conform aceleiasi surse, de la 1 ianuarie 2018, pentru debitarea si creditarea contului de TVA, Trezoreria Statului asigura un mecanism automat/manual care sa verifice ca tranzactiile cu instrumente bancare se realizeaza doar intre aceste conturi, dupa cum urmeaza:

- la debitarea contului de TVA, existenta unui IBAN beneficiar care sa contina in structura sa siirul de caractere "TVA";

- permiterea debitarii doar cu aprobarea ANAF si doar prin creditarea unui cont curent distinct deschis la Trezoreria Statului. Pentru incasarea sumelor aprobate de ANAF, persoanele impozabile solicita unitatii Trezoreriei Statului deschiderea unui cont de disponibil distinct, nepurtator de dobanda si pentru care nu se percep comisioane, prin care se pot derula orice operatiuni de incasari si plati in lei.

Conform OG 30/2017, Conturile de TVA se vor publica pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice sau ANAF. Informatiile minime publicate sunt: denumirea titularului de cont, codul de identificare fiscala, codul IBAN al contului de TVA si unitatea trezoreriei la care este deschis contul.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
split tvaconturile ibanconturi ibanplata defalcataog 30/2017


Data aparitiei: 21 Septembrie 2017

Votati articolul "Veti afla conturile IBAN pentru split TVA de pe site-ul ANAF":
Rating:

Nota: 1.63 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X