email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratiile 100 si 710 au fost modificate. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu

OANAF 2935/2017radierea inregistrarii fiscalecodul de identificare fiscala

Prin OANAF 2.935/2017, publicat in MOF nr. 812 din 13 octombrie 2017, au fost aduse modificari formularelor 100 ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” si 710 ”Declaratie rectificativa", modificari ce se aplica incepand cu obligatiile aferente lunii septembrie 2017, cu termen de declarare pana la data de 25 octombrie 2017.

Este vorba de reglementarea modului de declarare a obligatiilor fiscale de catre succesorii persoanelor/entitatilor care si-au incetat existenta, aferente perioadelor in care persoana/entitatea a avut calitatea de subiect de drept fiscal. 

Astfel, conform art. 90 din Codul de procedura fiscala, la incetarea calitatii de subiect de drept fiscal se efectueaza radierea inregistrarii fiscale, respectiv retragerea codului de identificare fiscala si a certificatului de inregistrare fiscala. 

La incetarea calitatii de subiect de drept fiscal, persoanele sau entitatile inregistrate fiscal prin declaratie de inregistrare fiscala trebuie sa solicite radierea inregistrarii fiscale, prin depunerea unei declaratii de radiere. Declaratia se depune in termen de 30 de zile de la incetarea calitatii de subiect de drept fiscal si trebuie insotita de certificatul de inregistrare fiscala in vederea anularii acestuia. Radierea inregistrarii fiscale se poate efectua si din oficiu, de catre organul fiscal, ori de cate ori acesta constata indeplinirea conditiilor de radiere a inregistrarii si nu s-a depus declaratie de radiere. 

Radierea inregistrarii fiscale se efectueaza din oficiu, de catre organul fiscal central, in cazul decesului persoanei fizice sau, dupa caz, incetarii existentei persoanei juridice potrivit legii. 


Codul de identificare fiscala retras ca urmare a radierii inregistrarii fiscale poate fi utilizat ulterior radierii numai pentru indeplinirea, de catre succesorii persoanelor/entitatilor care si-au incetat existenta, a obligatiilor fiscale aferente perioadelor in care persoana/entitatea a avut calitatea de subiect de drept fiscal. 

Pentru aceasta situatie, atat in cazul depunerii declaratiei 100 Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat cat si in cazul depunerii declaratiei rectificative 710, in formulare se bifeaza casuta "Declaratie depusa potrivit art. 90 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul de procedura fiscala. In declaratie se completeaza codul de identificare fiscala al succesorului. De asemenea, la sectiunea "Date de identificare fiscala a contribuabilului/platitorului" la rubrica "Cod de identificare fiscala” se inscrie codul de identificare fiscala a entitatii care si-a incetat existenta.

 


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OANAF 2935/2017radierea inregistrarii fiscalecodul de identificare fiscala


Data aparitiei: 16 Octombrie 2017

Votati articolul "Declaratiile 100 si 710 au fost modificate. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X