email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OpANAF 2899/2017: Aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA

OpANAF 2899/2017codul fiscalanularea din oficiutva la incasare

OpANAF 2899/2017 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.012/2016 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare - a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 802 din 10.10.2017.

Avand in vedere prevederile art. 316 si 317 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 342 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si avizul conform al Ministerului Finantelor Publice, comunicat prin Adresa nr. 714.702 din 3 octombrie 2017,
in temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, al dispozitiilor art. 5 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 342 alin. (1) si (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,  
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Articolul I
Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.012/2016 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 592 din 3 august 2016, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 5, litera b) se abroga.


2. in anexa nr. 1, la capitolul I "Dispozitii generale" punctul 6.1, litera c) se abroga.
3. in anexa nr. 1, la capitolul I "Dispozitii generale", punctul 8 se modifica si va avea urmatorul
cuprins:
8. Dupa anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA in situatiile prevazute la pct. 6.1 lit. b), d)-f) si h), compartimentul de specialitate procedeaza la inscrierea persoanei impozabile in Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA, conform art. 316 din Codul fiscal, a fost anulata si aplica, potrivit reglementarilor legale in vigoare, procedura de radiere, din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, in cazul persoanelor impozabile care figureaza in acest registru la data anularii inregistrarii in scopuri de TVA.

4. In anexa nr. 1, la capitolul III "Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA", sectiunea a 2-a "Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA, aflate in inactivitate temporara, inscrisa in registrul comertului" se abroga. 
 

5. In anexa nr. 1, la capitolul III "Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA", sectiunea a 4-a "Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care nu au depus niciun decont de taxa pentru 6 luni consecutive sau pentru doua trimestre calendaristice consecutive", punctul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

1. Organele fiscale anuleaza, din oficiu, in temeiul art. 316 alin. (11) lit. d) din Codul fiscal, inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a persoanelor impozabile, altele decat cele declarate inactive, daca nu au depus niciun decont de taxa prevazut la art. 323 din Codul fiscal pentru 6 luni consecutive, in cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica, si pentru doua trimestre calendaristice consecutive, in cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul  calendaristic.

6. In anexa nr. 1, la capitolul IV "Indreptarea erorilor privind inregistrarea in scopuri de TVA sau anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA", punctele 6 si 7 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

6. in ipoteza in care, la data constatarii erorii, persoana impozabila inregistrata, din eroare, in scopuri de TVA este inscrisa in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, compartimentul de specialitate aplica procedura de radiere, din oficiu, din acest registru ca urmare a indreptarii erorii.

7. in ipoteza in care, la data radierii, din eroare, a inregistrarii in scopuri de TVA, persoana impozabila era inscrisa in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, compartimentul de specialitate inregistreaza persoana impozabila, din oficiu, in acest registru ca urmare a indreptarii erorii.

7. Anexa nr. 3 se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 1 la prezentul ordin. 8. Anexa nr. 4 se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.

9. Anexa nr. 5 se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 3 la prezentul ordin.

Articolul II
Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul ordin.
Articolul III
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Articolul IV

Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile fiscale subordonate acestora vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Mirela Calugareanu
Bucuresti,
4 octombrie 2017.
Nr. 2.899.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OpANAF 2899/2017codul fiscalanularea din oficiutva la incasare


Data aparitiei: 17 Octombrie 2017

Votati articolul "OpANAF 2899/2017: Aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X