email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 instrumente de lucru indispensabile unui contabil

3 instrumente de lucru indispensabile unui contabil
semnatura electronicaprograme de contabilitatesagaportalcontabilitate

Domeniul contabilitatii nu mai este in 2023 atat de aspru si monoton cum era in trecut. Asta pentru ca si contabilitatea, ca si orice alt domeniu conex, a evoluat si se poate practica in moduri mai creative.

Daca faci parte dintr-o comunitate a contabililor, este imposibil sa nu observi ca orice bun profesionist s-a adaptat si a devenit mult mai creativ in relatia pe care o desfasoara cu clientii ori cu firmele pentru care presteaza servicii de contabilitate externa.

Astfel, in 2023, un expert contabil nu doar ca isi asuma noi roluri pentru o relatie de lunga si buna durata cu clientii sai (devine consultant, partener, chiar prieten), dar are si o multime de tool-uri la dispozitie, care ii fac viata mai usoara daca profita de ele.

Desi cheia succesului consta uneori in perseverenta, munca si cunostinte practice, alteori aceasta este reprezentata de alegerea instrumentelor de lucru potrivite. Din acest motiv, va recomandam 3 instrumente de lucru indispensabile oricarui contabil:

Semnatura Electronica 

Semnatura electronica a devenit cea mai rapida si eficienta modalitate de a economisi timp si bani, dar si de a automatiza si oferi valoare legala documentelor intr-un mod simplu, rapid si perfect legal. Asta pentru ca semnatura digitala are aceeasi valoare juridica precum semnatura olografa, conform legislatiei in vigoare.

In plus, semnatura electronica ajuta la reducerea timpilor de asteptare, dar si la micsorarea costurilor datorita pretului redus al acestui serviciu in  comparatie cu semnarea olografa  a rapoartelor pe suport de hartie. 

De asemenea, putem spune ca semnatura digitala este in 2023 un element indispensabil pentru orice firma, deoarece eficientizeaza activitatea de lucru, elimina timpul pierdut la ghisee, reduce costurile asociate cu semnarea olografa a documentelor juridice si asigura securitatea documentelor.

Programe de contabilitate

Sunt extrem de utile pentru principalele necesitati contabile ale unei firme mici si mijlocii, ale unui cabinet de contabilitate sau ale unui contabil independent.

Va reamintim, SAGA este un program de contabilitate integrat pentru principalele necesitati contabile ale unei firme mici si mijlocii, ale unui cabinet de contabilitate sau ale unui contabil independent. Este unul dintre cele mai utilizate si mai facile programe de contabilitate din Romania la ora actuala, avand avantajul versatilitatii si al eficientei in operare.

SAGA foloseste o interfata intuitiva, nefiind necesara o pregatire anterioara, si prezinta numeroase alte avantaje:

  - Actualizarea rapida la modificarile legislative
  - Existenta posibilitatii unui multi-user pentru multi-firme
  - Accesarea simultana a acelorasi optiuni de program, prin retea
  - Usurinta in asimilare si utilizare
  - Manevrabilitate facila
  - Rapiditate si robustete

Ghidul „Operare SAGA. Exemple practice si recomandari” contine exemple grafice (print screen-uri din program) si explicatii pentru o multitudine de situatii practice, informatii esentiale pentru obtinerea de rapoarte corecte din punct de vedere contabil si fiscal.

PortalContabilitate - consultanta personalizata 

Cum legislatia din Romania trece de cativa ani printr-un proces de continua schimbare, oricine activeaza in domeniul contabilitatii trebuie sa se asigure ca este in permanenta informat atunci cand se schimba ceva.
PortalContabilitate.ro ofera consultanta personalizata abonatilor sai. Aflati raspunsuri la intrebarile dvs. despre contabilitate, impozit pe venit, TVA, fiscalitate, taxe si impozite!


Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
semnatura electronicaprograme de contabilitatesagaportalcontabilitate


Data aparitiei: 30 Octombrie 2017
Ultima actualizare: 21 August 2023

Votati articolul "3 instrumente de lucru indispensabile unui contabil":
Rating:

Nota: 2.86 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X