email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din Legea prevenirii au fost eliminate neregulile care scuteau firmele de amenzi

Din Legea prevenirii au fost eliminate neregulile care scuteau firmele de amenzi
legea preveniriilegea preventieiinspectorii fiscalicompanii de stat

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat recent proiectul de lege privind Legea prevenirii fara anexa cu sanctiuni si cu posibilitatea ca lista de nereguli pentru care firmele pot fi scutite in prima instanta de amenzi sa fie completata ulterior de catre Guvern prin hotarare. 

Saptamana trecuta Camera Deputatilor a amanat aprobarea proiectului privind Legea prevenirii care ofera firmelor sa nu fie sanctionate in prima instanta la identificarea unor nereguli de catre inspectorii fiscali. 

"Guvernul solicitase sa poata completa, prin simpla hotarare, adica fara aprobarea Parlamentului, lista de nereguli pentru care firmele au ragaz pentru remediere, dar pentru ca nu a fost reusit acest lucru in comisii si in plen, in cele din urma majoritatea de guvernamant a amanat adoptarea legii.   Asa cum a fost aprobat de Guvern, proiectul de lege al prevenirii contine, in Anexa 1, toate neregulile pentru care o firma beneficiaza de un termen de 90 de zile pentru remediere. Conform proiectului initial, anexa respectiva putea fi modificata si completata de Guvern, dupa aprobarea legii, printr-o simpla hotarare de guvern", informeaza Profit.ro

Insa, la adoptarea noilor prevederi, neregulile pentru care firmele nu sunt amendate nu vor putea fi modificate de Executiv printr-o simpla hotarare de guvern. Discrepanta apare prin faptul ca un proiect de lege nu ar putea fi modificat prin hotarare de guvern. 

De asemenea, anunta aceeasi sursa, la votul in plen deputatii au stabilit ca in procesul verbal de control sa fie incluse obligatoriu si recomandarile facute de organul de control pentru ca o firma sa evite pe viitor incalcarea prevderilor legale constatate.

In plus, potrivit sursei, ar urma sa beneficieze de 90 de zile pentru remediere si contraventiile prevazute in legatura cu obligatia operatorilor economici de a utiliza case de marcat electronice.

Au fost insa eliminate din Legea prevenirii obligatii ale administratiei publice privind stabilirea dreptului de proprietate privata a terenurilor sau in procesul de restituire a imobilelor confiscate de regimul comunist si “nu vor mai beneficia de pasuire abaterile prevazute acum in lege de la respectarea procedurilor de supraveghere, recrutare si transparenta privind managementul companiilor de stat", arata sursa citata.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea preveniriilegea preventieiinspectorii fiscalicompanii de stat


Data aparitiei: 29 Noiembrie 2017
Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2017

Votati articolul "Din Legea prevenirii au fost eliminate neregulile care scuteau firmele de amenzi":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X