email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura de publicare a listelor debitorilor va fi modificata

Procedura de publicare a listelor debitorilor va fi modificata
titluri executoriilista debitorianafobligatiile fiscale

Agentia Nationala de Administrare Fiscala modifica si completeaza "Procedura de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii", in concordanta cu modificarile legislative.

Astfel, noutatile aduse de prevederile alin.(2) al art.157 din Codul de procedura fiscala se refera la faptul ca nu sunt considerate obligatii fiscale restante si urmatoarele:

- obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata, aflate in termenul de plata prevazut la art.194, alin.(1), lit.d) din Codul de procedura fiscala;

- obligatiile fiscale care sunt conditii de mentinere a valabilitatii inlesnirilor la plata, daca pentru acestea nu s-au implinit termenele suplimentare astfel cum sunt prevazute la art.194, alin.(1) din acelasi act normativ;

- obligatiile fiscale care nu se sting pe toata perioada derularii procedurii insolventei sau reorganizarii judiciare, dupa caz, potrivit art.266, alin.(9) din Codul de procedura fiscala;

- creantele fiscale inscrise in titlurile executorii ce au stat la baza sechestrului pentru care s-a realizat valorificarea bunului cu plata in rate potrivit art.253 din Codul de procedura fiscala, in limita diferentei de pret ce a fost aprobata la plata in rate.

De asemenea, noutatile aduse de prevederile alin.(3) al art.157 prevad faptul ca nu se considera ca un debitor inregistreaza obligatii fiscale restante in situatia in care suma obligatiilor fiscale datorate de acesta este mai mica sau egala cu suma de rambursat/restituit pentru care exista cerere in curs de solutionare.

Potrivit art.162, alin.(1) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, organele fiscale centrale au obligatia de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane fizice si juridice care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.

Prin Ordonanta Guvernului nr.30/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, au fost modificate si prevederile art.157, alin.(2) si alin.(3), situatie care necesita modificarea prevederilor OPANAF 558/2016 pentru a fi in concordanta cu aceste dispozitii legale.


Sursa: ANAF


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
titluri executoriilista debitorianafobligatiile fiscale


Data aparitiei: 14 Decembrie 2017

Votati articolul "Procedura de publicare a listelor debitorilor va fi modificata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X