email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Finantelor: Ne gandim sa nu mai fie necesara depunerea Declaratiei 600 si plata sa se faca pe baza de CNP

Ministrul Finantelor: Ne gandim sa nu mai fie necesara depunerea Declaratiei 600 si plata sa se faca pe baza de CNP
declaratia 600formularul 600mfpcotributii sociale

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat marti la Senat, ca regimul declararii veniturilor din activitati independente ar putea fi modificat astfel incat sa nu mai fie necesara depunerea Declaratiei 600, iar plata contributiilor sociale aferente sa se faca pe baza de CNP.

Ne gandim la posibilitatea ca persoanele vizate sa nu mai depuna Declaratia 600 si plata sa se faca pe baza de CNP (n.n.- Cod Numeric Personal)”, a declarat Ionut Misa la intrebarile legate de modul in care va rezolva problemele care vizeaza depunerea Formularului 600.


Conform mediafax.ro, acesta participa la o audiere, la Comisia Economica a Senatului, pe tema regimului fiscal si a Formularului 600, convocata de presedintele Comisiei, senatorul PNL Daniel Zamfir.

De asemenea, Ionut Misa a mai spus ca „luam in calcul posibilitatea regularizarii acestei Declaratii” si, de asemenea, „vom introduce prevederi tranzitorii pentru cei care deja au depus Declaratia 600”.

Ionut Misa a dat de inteles si ca s-ar putea reveni la regimul retinerii la sursa si a platii de catre angajator a contributiilor aferente veniturilor din activitati independente.

La categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la sursa, luam in calcul revenirea la acest sistem, iar unde nu se poate - sa mergem pe varianta declararii”, a mai declarat  ministrul Finantelor. Prin urmare, contribuabilii care obtin venituri din activitati independente trebuie sa le declare si sa efectueze personal acele plati, trimestrial.

Termenele de plata sunt 25 martie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul I, apoi 25 iunie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul II, 25 septembrie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul III si 25 decembrie pentru contributiile aferente veniturilor realizate in trimestrul IV.



Totodata, la audierile din Comisia economica a Senatului, Ionut Misa a subliniat faptul ca intentioneaza sa introduca posibilitatea ca persoanele care au platit contributii pentru veniturile estimate in Declaratia 600 si nu au realizat aceste venituri sa primeasca sumele inapoi, in urma unei regularizari.

In plus, in cazul in care persoana respectiva incheie pe parcursul anului contractul care ii aducea venituri suplimentare, aceasta trebuie sa anunte organul fiscal in acest sens.

"Din acel moment nu mai are obligativitate. Anunta ca si-a incetat activitatea pe care o desfasura pana la acea data si la urmatoarele termene (pentru ca suma trebuie platita in patru rate - n. r.) nu mai are obligatia de plata. Exista aceasta posibilitate de a nu plati, daca nu mai realizeaza venituri. Este un alt aspect pe care am putea sa il luam in calcul, cel legat de regularizarea contributiilor pe care eu decid sa le declar pentru ca estimez ca voi avea un venit de 100.000 de lei (de exemplu - n. r.). Eu constat ca se va realiza in proportie de 70.000 de lei. Atunci trebuie sa am posibilitatea ca pentru sumele pe care le-am achitat pe parcursului anului sa se faca regularizarea si sa primesc aceste sume. Acest lucru il avem in calcul si vom face aceasta mentiune expres", a spus Misa.

Dupa cum am mentionat intr-un articol anterior, termenul de depunere a Declaratiei 600 privind obligatiile referitoare la contributiile sociale se va amana pana la 1 martie 2018 in scopul evitarii riscului neconformarii.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 600formularul 600mfpcotributii sociale


Data aparitiei: 23 Ianuarie 2018

Votati articolul "Ministrul Finantelor: Ne gandim sa nu mai fie necesara depunerea Declaratiei 600 si plata sa se faca pe baza de CNP":
Rating:

Nota: 4.4 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X