email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depunerea declaratiilor si fiselor fiscale

fise fiscaledeclaratii

DEPUNEREA DECLARATIILOR SI FISELOR FISCALE

In cadrul acestei categorii de obligatii ce revin angajatorilor se situeaza:

Depunerea formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat“, cod 14.13.01.01/a

Aceasta se depune lunar, pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare lunii la care
se refera, trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni din trimestrul urmator sau anual, pana la data de 25 inclusiv a lunii ianuarie a anului urmator, pentru obligatiile de plata reprezentand impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor.

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat se depune, in format electronic, la organul fiscal in a carui evidenta angajatorul este inregistrat ca platitor de impozite, taxe si contributii.

Persoanele juridice care au subunitati inregistrate ca platitori de impozite si taxe depun declaratia privind impozitul pe veniturile din salarii si asimilate salariilor, corespunzator activitatii subunitatilor, la organul fiscal teritorial la care acestea sunt inregistrate ca
platitori de impozite si taxe.

Formatul electronic va fi insotit de formularul editat de platitori cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat, conform legii.

Transmiterea fiselor fiscale

Acestea se transmit atat angajatilor, cat si unitatii fiscale in a carei raza teritoriala angajatorul isi are sediul sau domiciliul, dupa caz, sau unde este luat in evidenta fiscala angajatorul. Obligatia revine platitorilor de venituri din salarii sau asimilate salariilor pana in ultima zi lucratoare a lunii februarie a anului urmator celui de raportare.

Depunerea la organul fiscal a formularului 205 „Declaratie privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit“

Obligatia de depunere a declaratiei revine platitorilor de:

– venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
– venituri din valorificarea de bunuri in regim de consignatie;
– venituri obtinute in baza unui contract de agent, comision sau mandat comercial;
– venituri din activitatea de expertiza contabila, tehnica, judiciara si extrajudiciara;
– venituri din activitati independente desfasurate in baza unei conventii/contract civil incheiat in conditiile Codului civil.

Termenul de depunere a declaratiei pentru aceste venituri este ultima zi a lunii februarie a anului urmator celui in care a fost retinut impozitul.

Obligatia de depunere a declaratiei revine platitorilor de venituri cu regim de retinere la sursa, pentru:

– venituri din dividende;
– venituri din dobanzi;
– venituri din jocuri de noroc;
– venituri sub forma de castiguri din transferul dreptului de proprietate asupra valorilor mobiliare si partilor sociale;
– venituri sub forma castigurilor din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract;
– venituri sub forma de premii in bani si/sau in natura;
– venituri din pensii;
– alte venituri, inclusiv venituri desfasurate in baza unei conventii/contract civil incheiat in conditiile Codului civil pentru care s-a exercitat optiunea de impozit final.

Termenul de depunere a declaratiei este data de 30 iunie a anului urmator
celui in care a fost retinut impozitul.

Depunerea formularului 225 „Declaratie informativa privind inceperea/incetarea activitatii persoanelor fizice care desfasoara activitate in Romania si care obtin venituri sub forma de salarii din strainatate“, cod 14.13.01.13/5i Persoanele juridice sau orice alta entitate la care isi desfasoara activitatea persoanele fizice care obtin venituri sub forma de salarii din strainatate vor instiinta organul fiscal in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului.

In categoria persoanelor care au obligatia sa depuna declaratia informativa sunt cuprinse: reprezentantele din Romania ale unor firme, asociatii, fundatii sau organizatii
cu sediul in strainatate, organizatii si organisme internationale care functioneaza in
Romania, precum si orice societate comerciala la care isi desfasoara activitatea o persoana fizica care pentru aceasta activitate desfasurata pe teritoriul Romaniei obtine venituri din strainatate.

Declaratia se depune ori de cate ori apar modificari de natura inceperii/incetarii activitatii in documentele care reglementeaza raporturile de munca, in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului.

Pentru fiecare contribuabil care obtine venituri sub forma de salarii din strainatate pentru activitatea desfasurata in Romania, se completeaza si se depune cate o declaratie.

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fise fiscaledeclaratii


Data aparitiei: 28 Noiembrie 2007

Votati articolul "Depunerea declaratiilor si fiselor fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X